avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Bunica ii poate face testament mamei pe toata casa?Acesta poate fi atacat in justitie de sora vitrega?
Cel mai recent răspuns: raluca77 , utilizator 20:26, 15 Aprilie 2011
raluca77 a scris:

Au facut succesiunea si au cedat amandoua in favoarea bunicii ,acum bunica fiind unic proprietar.

Termenul "a ceda" e foarte larg. In ce sens au cedat? Ce act au incheiat? Uitati-va pe titlul de proprietate al bunicii. Ce scrie pe el?
Pentru ca daca fiicele faceau act de renuntare la mostenire trebuiau chemate urmatoarele rude pentru a culege : parintii celui decedat si fratii. In lipsa acestora veneau unchii, iar daca nu existau unchi veneau verii. In sfarsit, daca nu exista nicio astfel de ruda, sotia mostenea tot in cazul renuntarii copiilor.
La cat timp dupa deces "au facut succesiunea"?
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
Mihaela Enache, Avocat
UN NOTAR NE-A SPUS CA SORA VITREGA A MAMEI NU MAI ARE DREPTUL PENTRU CA NU A FOST INFIATA DE BUNICA MEA SI EA SI-A CEDAT PARTEA MOSTENITA DE LA TATAL EI BENEVOL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Identificarea moștenitorilor simioncarmen simioncarmen mama cu tatal vitreg au construit o casa. Eu sunt unica fiica (din partea mamei), tatal vitreg nu are rude de gradul 1. Dupa moartea lor cine mosteneste casa? ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Are drept de mostenire? dddro dddro Buna ziua.Mama s-a casatorit cu actualul meu tata cand eu aveam 6 ani.Impreuna au construit o casa in care stau eu cu sotia.Mama a decedat in urma cu 9 ani,iar ... (vezi toată discuția)