Am platit in 2010 taxa de poluare. Am inteles ca se poate recupera integral. Care este procedura de urmat?
Primul pas ar fi comunicarea unei cereri de restituire integrala a taxei platite, adresata Administratiei Financiare?
Dupa raspunsul negativ, impotriva cui ma indrept: min. finantelor, prin Administratia finantelor publice, sau Ministerul Mediului?
@pitbully : Daca aveti bunavointa sa-mi trimiteti si mie pe adresa de mail un model de cerere catre finante pt recuperarea taxei auto. Adresa de mail este : adryanno86@yahoo.com . Va multumesc anticipat
Va salut.
La data de 20 iunie 2011, la tribunalul Arges, am reusit sa castig (in prima instanta) recuperarea taxei de poluare.
Cum am procedat:
a) am facut o cerere catre Adm Fin Publice unde am platit taxa de poluare, cerere la care am atasat: copie de pe chitanta cu care mi s-a incasat taxa, copie de pe decizia de calcul a taxei, copie de pe referatul de calcul a taxei pe poluare, si copie de pe cartea de identitate a masinii. Bineinteles ca am primit rapuns negativ.
Am chemat in judecata DGFP Arges si Adm Finantelor Publice ale orasului T. ( nu am chemat si Administratia pentru Fondul de Mediu, dar recomand acest lucru).
La dosar am atasat, n afara actelor de mai sus, cererea si raspunsul de la Adm Fin si copie de pe Ci, toate cu metiunea "conf. cu originalul).
Pt conformitate, vezi noulportal just.ro, jud arges, tribunalul arges, dosar2272/109/2011. Bafta multa.
pe 15 mai am depus si eu o cerere pt restituirea taxei pe poluare. Termenul insa este peste 1 si 4 luni. Mi s-a respins si cererea de preschimbare a termenului de judecata si se ataca cu rescurs odata cu fondul #-o. La ce-mi mai foloseste calea de atac nu stiu...
Probabil ca pana se va solutiona, se va modifica legislatia in materie.
Taxa auto
titi marina
Va salut, cu stima.
Gata. M-am hotarat sa cer inapoi banii dati pentru taxa auto.
Am platit la AFP suma de 4246 lei in data de 04 dec 2008, pentru inscrierea ... (vezi toată discuția)