avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Comercial
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Comercial

-societate in faliment
-debit produs dupa intrarea in insolventa; este incheiat un contract de prestari servici
-factura emisa si acceptata la plata
-a expirat termenul de inscriere la masa credala


Cum se poate recupera debitul? Prin ce actiune?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
george141414, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:21, 2 Martie 2011
Va inscrieti la masa credala. Formulati o cerere catre tribunal in acest sens, in referire la nr. dosarului respectiv, atasati inscrisurile care dovedesc creanta. Verificati in prealabil stadiul dosarului.
Debitele nascute dupa data intrarii in insolventa se achita conform documentelor justificative fara a mai fi nevoie sa va inscrieti la masa credala .
cu conditia ca soc sa aibe lichiditati sau active valorificabile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere la masa credala de 2 ori? art.242 art.242 Am fost notificat de catre administratorul judiciar ca s-a dispus deschiderea procedurii insolventei unei societati debitoare. m-am inscris la masa credala cu ... (vezi toată discuția)
Inscriere in dosar de insolventa lenu_ro lenu_ro va rog daca puteti sa ma ajutati: Am un debitor, soc. com., care are o suma ff mare de achitat. am vb cu dinsii, i-am rugat sa achite debitul... degeaba. am ... (vezi toată discuția)
O societate în insolvență trebuie să-mi achite 5 facturi, aferente unor contracte semnate cu administratorul judiciar. care e procedura de urmat în caz că refuză plata? luca 31 luca 31 Problema Juridica: am lucrat cu o societate comercială aflată în insolventa are 5 facturi de achitat am contracte semnate de administratorul judiciar am ... (vezi toată discuția)