avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare actionar SRL, recodificare CAEN si ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare actionar SRL, recodificare CAEN si modificare coduri

Buna ziua, ma gasesc in urmatoarea situatie: fratele meu are o firma SRL, tata are drept de semnatura (cred ca fratele meu este si administratorul). Eu doresc sa preiau firma de la fratele meu si tata sa ramana cu drept de semnatura (nu vreau sa fac drum in provincie cand e nevoie de depus vreun act, etc).

Din ce m-am documentat trebuie sa completez si sa semnez cu fratele meu o declaratie de cedare a partilor sociale, sa fac o cerere de recodificare CAEN a activitatii principale si una sau mai multe modificari prin care adaug coduri CAEN secundare.

Deci:
1 - In ce ordine se fac cele 3 actiuni? Se pot face simultan? Daca da cine este considerat administrator (ca trebuie completat in acte din cate vad), eu sau fratele meu?
2 - Ce trebuie sa fac daca doresc sa schimb activitatea principala?
3 - Un act de modificare vad ca are un nr limitat de casute cu coduri CAEN. Trebuie sa completez mai multe astfel de acte?
4 - Am un cod CAEN secundar vechi care s-a impartit in vreo 5-6 coduri noi. Ce se intampla cu cele noi, se considera implicit sau trebuie sa specific pe care le vreau din ele?
5 - Care este diferenta intre administrator si actionar? Daca sunt unic actionar inseamna ca sunt implicit si administrator?
Cel mai recent răspuns: Claricom , utilizator 14:28, 11 Iunie 2008
birouavocatura a scris:
Va recomand sa mergeti la un avocat, pentru ca oricum aveti nevoie de unul care sa va ateste contractul de cesiune, astfel incat scapati de chinul redactarii celorlalte acte mentionate. In felul acesta poate va face si dosarul pentru Registrul Comertului, ori poate chiar sa se ocupe de dosarul dvs. de la cap la coada.

Zau? De unde obligatia asta?
Va multumesc frumos pentru informatii.Mi-au fost de ajutor.Am pregatit toate actele si maine le voi depune.Sper ca am facut totul bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recodificarea activitatilor din actul constitutiv conform noului caen bernix bernix Buna ziua tuturor! Ma aflu in situatia de a prelungi mandatul administratorului ocazie cu care, prin aceeasi hotarare AGA, vreau sa recodific si obiectul de ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv reactualizat mihnevicim mihnevicim Unul dintre asociati isi cesioneaza partile sociale ; societatea nu are codul CAEN reactualizat si, pe langa dosarul de cesiune depune si dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale, recodificare, schimbare sediu rocs rocs as vrea un sfat in legatura cu urmatoarea situatie; am o cesiune firma, se schimba doar actionariatul, sediul si as vrea sa fac si recodificarea ob de ... (vezi toată discuția)