Vreau sa cumpar un apartament cu prietena mea prin prima casa dar banca imi da doar pe numele meu pt ca nu suntem casatoriti.
Se poate face o conventie civila prin care apartamentul sa fie pe numele amandarora cu drepturi si obligatii egale chiar daca pe contractul de vanzare cumparare apar doar eu? Sau ce solutii oferiti...
HG 40/20112
3. La anexa nr. 1, articolul 10^3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 10^3
In cazuri temeinic justificate, pe baza cererii motivate a finantatorului, cu consultarea FNGCIMM, Ministerul Finantelor Publice poate aproba preluarea finantarii garantate si a dreptului de proprietate asupra locuintei achizitionate/ construite in cadrul programului de catre:
a) orice alte persoane fizice care indeplinesc criteriile de eligibilitate; sau b) unul dintre coproprietari, in vederea intregirii dreptului de proprietate; sau
c) unul dintre soti, ca efect al partajului, in conditiile legii."...din formularea legii pot deduce ca se poate cumpara si pe cote daca ambii se incadreaza in criteriile de eligibilitate...
Sa presupunem ca veti obtine creditul..
Cine va achita ratele? Este o perioada de timp foarte indelungata...
poate va ganditi sa oficializati relatia...
Deci eu inteleg asa...ca chiar daca eu iau creditul pe numele meu ii pot transfera oricand creditul pe numele ei eu ,,,nemaiputand'' achita creditul.Dar...pt mine era ideal sa putem fi coproprietari in contractul de vanzare cumparare..