avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... impacarea partilor intr-un proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

impacarea partilor intr-un proces penal

buna ziua vreau o indrumare de cineva care cunoaste in domeniu.situatia este asa sunt cerecetat penal intr-un dosar de furt din locinta in care am stat cu chirie si care am sustras dintr-o camera care era in acelasi apartament dar care nu mi-a fost data in folosinta si proprietarul detinea diverse bunuri.acum sunt cercetat de catre anchetatori si am facut si testul poligraf unde am fost gasit precum ca eu am furat acele bunuri care asa si este si am hotarat cu pagubitul sa fac intelegere la notar precum ca ma oblig sa-i platesc acele bunuri in decursul a un an.intrebarea este :cum trebuie sa procedez ca urmarirea penala sa se incheie aici.mentionez ca dosarul nu a ajuns pe masa procurorului va multumesc
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 17:21, 2 Martie 2011
daca incadrarea juridica este cea prevazuta de art.210 c.p. va puteti impaca cu partea vatamata in fata organului de cercetare penala; daca incadrarea juridica este cea prevazuta de art.209 c.p. nu este permisa impacarea, iar intelegerea dintre d-voastra si partea vatamata in privinta laturii civile poate constitui eventual o circumstanta atenuanta.
In speta sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de furt a carei actiune penala este pusa in miscare la plangerea penala prealabila ( introdusa in termen de 2 luni de la data exercitarii activitatii infractionale, savarsita de catre gazduit in paguba gazduitorului ).

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
deci scap de trimiterea in judecata daca ma oblig sa platesc acestuia acele bunuri si el i-si retrage plangerea sau va trebui sa mearga inainte dosarul indiferent de impacarea mea cu partea vatamata.va multumesc
Din Codul Penal
Art. 210. - Furtul savarsit [...] de catre cel care locuieste impreuna cu persoana vatamata sau este gazduit de aceasta, se urmareste numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.


Deci intr-adevar, va puteti impaca si proprietarul isi va retrage plangerea, nu veti ajunge la judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie daniel p daniel p daca fapta nu intruneste elementele talhariei,in cazul furtului e posibila impacarea partilor prin retragerea plangerii de la organul d politie?el e cel care a ... (vezi toată discuția)
Furt - se poate retrage plangerea? alex alex alex alex Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti intr-o problema . Am o plangere prealabila la politie pentru furt.Am vorbit cu persoana care mi-a depus plangerea si ne-am ... (vezi toată discuția)
Art 210? dia2120 dia2120 daca s a facut un denunt de fratele partii vatamate care a gasit un geam spart al locuintei,s-au ridicat amprentele mele care locuisem acolo in urma cu cateva ... (vezi toată discuția)