avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Marca inregistrata
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Marca inregistrata

In situatia in care am rezervat un domeniu pe internet de genul "domeniu".com, exista posibilitatea ca altcineva sa inregistreze "domeniu" ca marca inregistrata, iar eu sa nu mai pot folosi "domeniu".com, fara aprobarea titularului de marca?
Cel mai recent răspuns: Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU , Consultant proprietate industriala 15:21, 3 Martie 2011
da in cazul in care utilizarea domeniului incalca dreptul la marca (intre domeniu si marca exista identitate/similaritate, iar folosirea domeniului se face ptr servicii similare sau identice cu cele desemnate de marca inregistrata)

Buna ziua,

Bineinteles ca exista. Mai ales exista posibilitatea ca cineva sa fi inregistrat deja marca inainte de a cumpara dvs domeniul. Dar depinde acum daca titularul marcii o foloseste in acelasi domeniu ca dvs si atunci va poate interzice folosirea site-ului sau o foloseste in alt domeniu, sau deloc. Oricum este bine sa faceti o cercetare documentara la OSIM sau cu ajutorul unui consilier pentru a dormi linistit.
Si daca rezultatul cercetarii este pozitiv, adica nu este inregistrata ca marca, atunci puteti depune dvs cerere de inregistrare marca.
Succes in continuare!

Odata cu depunerea cererii pentru inregistrarea marcii, pot sa fac rezervarea domeniului, fara sa mai am probleme, sau trebuie sa astept finalizarea procedurii de inregistrare (cateva luni) ?

sau, mai simplu,
inregistrez un domeniu, care este un cuvant uzual si care conform legii nu poate fi inregistrat ca si marca ?
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
darian72, utilizator
Buna ziua,

Puteti face cererea de marca in acelasi timp cu domeniul. Problema este, repet, sa nu fie deja inregistrata.
Sunt o gramada cuvinte uzuale inregistrate ca marca. Depinde de domeniu. Deci partea asta este putin neclara.

Succes in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce riscam daca folosim marca si sloganul inainte de finalizarea procesului de inregistrare? doinytza doinytza Firma noastra are depuse la OSIM cereri de inregistrare marca si respectiv slogan.Ce riscam daca le utilizam inainte de a primi certificatul OSIM pentru ele? ... (vezi toată discuția)
Inregistrare osim nume domeniu internet syncmaster syncmaster Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca dupa rezervarea domeniu de internet .ro este cazul sa inregistrez acest domeniu si la OSIM .Am auzit ceva ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca expresie uzuala Vernaggio Vernaggio Salut si bine v-am gasit! 1. Doresc sa inregistrez o expresie ( ex. ''batut in cap'' sau ''confectionat manual''). Este relativ des intalnita, dar cine ... (vezi toată discuția)