avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale reprezentarea in instanta prin mandatar persoana ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

reprezentarea in instanta prin mandatar persoana juridica.

ART. 67 C.pr.civ.
(1) Partile pot sa exercite drepturile procedurale personal sau prin mandatar.

Stimati colegi,
doresc sa lansez o intrebare legata de reprezentarea prin mandatar in fata instantei de judecata.
Pornind de la prevederile art.67 C.pr.civ., considerati ca mandatul de reprezentare in instanta poate fi dat unei persoane juridice? (nu ma refer aici la societatile de avocatura - acolo se pune problema de asistenta juridica si reprezentare). Asadar societarea "x" S.R.L. mandateaza pe societatea "Y" S.R.L. sa o reprezinte in instanta in baza art.67 C.pr.civ.. Societatea Y S.R.L. accepta mandatul si il duce la indeplinire prin intermediul angajatilor săi.

Va rog sa va exprimati opiniile pro si contra cat mai argumentate.
Va multumesc!
Astept cu interes raspunsurile voastre.
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 12:43, 3 Martie 2011
ciprianlucian a scris:

Asadar societarea "x" S.R.L. mandateaza pe societatea "Y" S.R.L. sa o reprezinte in instanta in baza art.67 C.pr.civ.. Societatea Y S.R.L. accepta mandatul .....


Persoana juridică nu poate avea decât acele drepturi şi nu-şi poate asuma decât acele obligaţii care corespund scopului său statutar; orice act juridic care nu este făcut în vederea realizării acestui scop este nul absolut (principiul specialităţii capacităţii de folosinţă al persoanei juridice).

Dacă S.C. ''Y'' S.R.L. are ca obiect de activitate CAEN 6910 – Activităţi juridice, atunci este posibil.
Dacă nu ... vezi principiul enunţat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un consilier juridic angajat al unei societati poate redacta si depune acte pentru alte societati? caprice caprice Buna ziua, un consilier juridic, angajat al unei societati comerciale, in baza unui ctr individual de munca si membru al Colegiului Concilierilor Juridici ... (vezi toată discuția)
Probleme cu juristul adrian.bacau adrian.bacau Am probleme cu juristul! In urma unui contract de mandat, pentru recuperare a debitului de la un client, juristul a emis doua cereri si atat.Nu sa tinut de ... (vezi toată discuția)
Procurator? ContSters40598 ContSters40598 Este posibil un mandat dat de o terta persoana neruda unei persoane (nu avocat sau consilier, o persoana oarecare)pt a o reprezenta in instanta ca procurator, ... (vezi toată discuția)