avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident Ungaria- Vinovat: Camion asigurat in Ungaria, ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident Ungaria- Vinovat: Camion asigurat in Ungaria, 7 masini avariate un deces.

Buna ziua,
Apelez la bunavointa Dvs pentru a obtine niste opinii legate de un accident rutier grav produs in Ungaria de catre un sofer de camion care a franat prea tarziu.
Din neatentia soferului s-a produs un carambol care implica 7 masini in accident, masina mea fiind a 3-a (dauna totala). In prima masina de la impact a decedat soferul, deschizandu-se dosar penal vinovatului.
Pentru a intra in posesia despagubirii m-am adresat asiguratorului camionului care a confirmat validitatea politei RCA a invinuitului insa nu am putut obtine culpa (intrucat era deschis un dosar penal petru invinuit si era necesara o expertiza).
Intrebarea mea este daca pot obtine un act de la autoritatile maghiare in care sa se ateste culpa celui care a produs accidentul in vederea despagubirii, eu nefiind implicat in procesul penal.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 05:40, 4 Martie 2011
sa incercati sa aflati numarul dosarului penal si la ce instituie este. ar fi bine sa va dea ei un inscris sau faceti o cerere.
In incipiu, prin avizarea daunei la asigurator, pe baza documentelor initiale ale politiei(am dedus ca sunteti acum tot in Ungaria), asiguratorul se adreseaza autoritatilor pentru a obtine detalii privind accidentul si a instrumenta dosarul complet.Daca n-am inteles bine si sunteti in Ro, cautati sprijinul necesar la reprezentantul asiguratorului ungar in Ro.
Eu sunt din Romania, am obtinut la data accidentului o dovada de la politia din Ungaria pentru a putea trece vama insa exista mentiunea - ' Nu se poate considera declaratie privind culpa in cazul accidentului '.
Avand in vedere faptul ca solutionarea cazului penal poate dura ani de zile, iar eu nu am nici o implicare, inseamna ca trebuie sa astept finalizarea dosarului pentru a obtina culpa accidentului de la autoritati ?
Daca in momentul de fata sunteti in tara(intelesesem deja ca sunteti din Romania), aflati corespondentul din Romania pentru asiguratorul din Ungaria, si solicitati despagubirea pe baza declaratiei prin care va angajati sa o restituiti in cazul in care se va schimba vinovatia prin proces.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
nucu$, utilizator
Va multumesc pentru promptitudine si punctualitate,

Alte discuții în legătură

Victima in accident de circulatie el1977 el1977 In timp ce conduceam masina am fost lovit de un cetatean sarb care are domiciliul in Austria,am mers la spital si mi sau facut investigatii dupa care am ... (vezi toată discuția)
Despagubire cand esti implicat intr-un eveniment rutier in alta tara anays18 anays18 M-ar interesa sa stiu care este procedura de recuperare a daunei in cazul unui accident de masina, care s-a petrecut in Ungaria,si pentru care nu am fost ... (vezi toată discuția)
Obtinerea despagubirilor-constatare amiabila mezgageza mezgageza Constatare amiabila de accident-care sunt pasii pentru obtinerea despagubirilor? (vezi toată discuția)