Buna ziua,
Apelez la bunavointa Dvs pentru a obtine niste opinii legate de un accident rutier grav produs in Ungaria de catre un sofer de camion care a franat prea tarziu.
Din neatentia soferului s-a produs un carambol care implica 7 masini in accident, masina mea fiind a 3-a (dauna totala). In prima masina de la impact a decedat soferul, deschizandu-se dosar penal vinovatului.
Pentru a intra in posesia despagubirii m-am adresat asiguratorului camionului care a confirmat validitatea politei RCA a invinuitului insa nu am putut obtine culpa (intrucat era deschis un dosar penal petru invinuit si era necesara o expertiza).
Intrebarea mea este daca pot obtine un act de la autoritatile maghiare in care sa se ateste culpa celui care a produs accidentul in vederea despagubirii, eu nefiind implicat in procesul penal.
Va multumesc anticipat.
Pentru a afla corespondentul in RO adresativa la Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania. (baar). Va vor cere documentele de la Politie si copia asigurarii camionului. Dupa ce aceste documente ajung la ei va vor suna si va vor trimite la o societate de asig. din RO
Intrati pe google si cautati baar. acolo veti afla mai multe amanunte.
La baar se poate intra si on-line non stop sau telefonic intre orele 9- 16.
In cateva luni de la accident( sau chiar mai repede), politia din Ungaria va redacta un Raport de accident" complet, in care vor arata ce s-a intamplat acolo si pe cine trimit in judecata. Cu acest document veti putea sa completati dosarul de dauna fara probleme, prin corespondent.
Apelati la consulul Romaniei din zona unde s-a produs accidentul.