avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident Ungaria- Vinovat: Camion asigurat in Ungaria, ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident Ungaria- Vinovat: Camion asigurat in Ungaria, 7 masini avariate un deces.

Buna ziua,
Apelez la bunavointa Dvs pentru a obtine niste opinii legate de un accident rutier grav produs in Ungaria de catre un sofer de camion care a franat prea tarziu.
Din neatentia soferului s-a produs un carambol care implica 7 masini in accident, masina mea fiind a 3-a (dauna totala). In prima masina de la impact a decedat soferul, deschizandu-se dosar penal vinovatului.
Pentru a intra in posesia despagubirii m-am adresat asiguratorului camionului care a confirmat validitatea politei RCA a invinuitului insa nu am putut obtine culpa (intrucat era deschis un dosar penal petru invinuit si era necesara o expertiza).
Intrebarea mea este daca pot obtine un act de la autoritatile maghiare in care sa se ateste culpa celui care a produs accidentul in vederea despagubirii, eu nefiind implicat in procesul penal.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 05:40, 4 Martie 2011
Pentru a afla corespondentul in RO adresativa la Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania. (baar). Va vor cere documentele de la Politie si copia asigurarii camionului. Dupa ce aceste documente ajung la ei va vor suna si va vor trimite la o societate de asig. din RO
Intrati pe google si cautati baar. acolo veti afla mai multe amanunte.
La baar se poate intra si on-line non stop sau telefonic intre orele 9- 16.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
Dorin Baleanu, Mediator
In cateva luni de la accident( sau chiar mai repede), politia din Ungaria va redacta un Raport de accident" complet, in care vor arata ce s-a intamplat acolo si pe cine trimit in judecata. Cu acest document veti putea sa completati dosarul de dauna fara probleme, prin corespondent.
Apelati la consulul Romaniei din zona unde s-a produs accidentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima in accident de circulatie el1977 el1977 In timp ce conduceam masina am fost lovit de un cetatean sarb care are domiciliul in Austria,am mers la spital si mi sau facut investigatii dupa care am ... (vezi toată discuția)
Despagubire cand esti implicat intr-un eveniment rutier in alta tara anays18 anays18 M-ar interesa sa stiu care este procedura de recuperare a daunei in cazul unui accident de masina, care s-a petrecut in Ungaria,si pentru care nu am fost ... (vezi toată discuția)
Obtinerea despagubirilor-constatare amiabila mezgageza mezgageza Constatare amiabila de accident-care sunt pasii pentru obtinerea despagubirilor? (vezi toată discuția)