avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... noul cod al muncii,puteri totalitare directiunii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

noul cod al muncii,puteri totalitare directiunii?

Am un director cam dictator la institutie.Ca de obicei cei cu prea mult tupeu,nici el nu e chiar in clar cu legile,face greseli tot timpul.Daca i se atrage atentia,urla si ameninta.Ne-a pus in vedere ca va face o "adunare generala" prin data de 14.03.,dupa adoptarea noului cod al muncii,ca sa ne explice ca acesta ii va da puteri peste "viata si moarte",va "taia si va spanzura",si o sa ne arate noua......
As dori sa stiu clar care sunt prvederile din noul cod care ne pot aduce in situatia descrisa mai sus de dansul?Mentionez ca suntem institutie publica bugetara.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
Hobitzi, utilizator
1.concedierea presupune "ruperea relatiei" dintre angajat si angajator....
2.art.229 modificat; reprezentantii salariatului nu pot fi concediati pentru motive ce tin de indeplinirea mandatului pe care l-au primit de la salariati"...asta insemna ca:
a.salariatii care l-au ales 'pe reprezentant" nu se pot duce la angajator si sa-i spuna:"da-l afara ca nu ne reprezinta bine"
b. oricum,reprezentantul salariatilor nu putea fi concediat de angajator pentru ca nu avea un contract de munca semnat cu angajatorul in calitate de reprezentant al salariatilor.
c. solutia?...art.60 mai ofera ceva protectie...
d. oare ce sanse sunt pentru a se ataca la CC noul cod pe tema protectiei reprezentantilor salariatilor?
Art.60 ar putea proteja numai pe liderii de sindicat , nu si pe reprezentantii salariatilor ... daca tot modifica Codul Muncii ar putea sa puna in concordanta toate articolele referitoare la reprezentantii salariatilor sau la liderii de sindicat.

Depinde ce motive se pot invoca la CC ....
Iar legea sindicatelor(Legea nr.54/2003) se pare ca s-a nascut...... moarta.
corect...e suficient sa se invoce o situatie exceptionala(precum restructurarea) si nu mai valoreaza 2 bani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere lider sindicat ionigeo ionigeo Lucrez intr-o unitate scolara. Sunt lider de sindicat, dar nu sunt cadru didactic. In urma restructurarilor, pot fi dat afara? Multumesc. (vezi toată discuția)
Protectie lider grupa sindicala arhontele arhontele Sindicat simplu fara personalitate juridica si reprezentativitate ,dar cu 50 de membri ....Daca acesta este afliat la un sindicat cu personalitate juridica ... (vezi toată discuția)
Imunitatea sindicatului claudiabutisca claudiabutisca Am si eu nevoie de o lamurire; Este vorba despre o reorganizare a activitatii societatii ca urmare a unor probleme reale, iar in urma acestora se desfiinteaza ... (vezi toată discuția)