avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot face plangere pentru calomnie si insulta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot face plangere pentru calomnie si insulta?

Buna ziua! As avea si eu nevoie de un sfat..de ceva timp a aparut un individ care tot incearca sa vorbeasca cu mine,sa faca rost de contactele mele si asa mai departe..acesta este un fost puscarias de care chiar imi este frica, pentru ca nu sunt multe datile in care ma vede singura pe strada...vazand ca nu ii acord atentia a scornit un zvon ca eu i-as datora niste bani ( o suma foarte mica de altfel,50 de lei) ,ca sunt o hoata si toate astea..tatal meu s-a intalnit cu el si i-a spus ca vrea sa ne puna fata in fata..el a acceptat dar nu a venit...eu nu sunt genul care sa ma cert cu lumea,nu vreau sa fac scandal,vreau doar sa scap de el..iar tata nu stiu daca s-ar putea abtina sa nu il bata daca ar stii ca minte..asa ca eu m-am gandit sa ii fac o plangere pentru calomnie si insulta...Credeti ca e bine?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
In primul rand in legislatia romana nu exista si nici nu cred ca a existat vreodata infractiunea de "hartuire". Singura infractiune reglementata de Codul penal ce se aseamana doar prin nume este "hartuirea sexuala" care priveste locul de munca.
Dar pt o viitoare reforma legislativa consider ca ar trebui sa se aiba in vedere si o astfel de infractiune de hartuire deoarece tupeul e mare la unele persoane.
Domnisoara Georgiana, daca ii datorati aceasta suma de bani acelei persoane, va sfatuiesc sa i-o inapoiati pt a nu degenera acest conflict.
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2011
ContSters178374, utilizator
Nu ii datorez nimic....el a avut o problema cu mine,as putea spune: De cand m-a vazut a incercat sa vorbeasca cu mine si l-am evitat in cel mai elegant mod...De ceva timp am castigat diferite premii la niste concursuri importante si toata lumea ma respecta..eu cred ca si asta e un motiv..a vazut ca sunt foarte bine si in felul asta vrea sa ma faca sa ii acord atentie sau habar nu am ce e in capul lui...cert e ca reputatia mea e la mijloc,iar eu nu am de gand sa las lucrurile asa:)
Voi repeta intrebarea: ati fost amenintata sau santajata de aceasta persoana? sau e doar un "admirator"?
Nu am cunostinte vaste in Cp , dar nu cred , doar ca ai castigat tu niste premii el "te-ar vrea" sau "ar vrea sa iti capteze atentia" , poate ai o situatie financiara mai buna , poate te place nespus ,poate esti frumoasa, poate vrea sa te cunoasca si nu stie decat sa o faca intr-un mod numai care el il stie sau poate a fost pus de vre-o persoana sa te supere, gandeste-te bine ce faci , profitori si oameni cu "papagal" ( vorba de cartier ) sunt in toata lumea , poate daca vei continua sa nu ii dai importanta si sa nu il implici pe tatal tau sa nu faca vre-o prostie , fii sigur ca daca a iesit din puscarie nu a iesit cu creierul "limpede" poate sa decurga la niste lucuri care tie nici nu iti trec prin cap. Fii precauta si ai grija .
Mi se pare inca o dovada de ipocrizie dpdv al respectarii demnitatii individuale. Zilnic ne lovim de cetateni agresivi, de persoane rau intentionate, de oameni turbulenti, fara respect si bun simt
Chiar azi mi s-a intamplat sa fiu injurat fara motiv de un tupeist. Ce trebuia sa fac? Sa tac si sa ii fac o plangere. Numai pot acum. El a castigat, el e mandru, eu sunt umilit pentru ca asa vrea Romania. Si care cetatean nu crede asa ceva?!?! Care cetatean nu este injurat de catre un analfabet cu 4 clase?!
Vorbeam cu un politist foarte bun de la mine din oras. Imi spunea ca nici 239 numai reprezinta motiv de teama pentru nimeni. Ma intreb oare cand acesti guvernanti vor da legi care sa apere toti cetatenii si care sa fie si aplicabile? Romania s-a transformat intro jungla.

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnie capucino capucino am gasit azi o noutate pt mine, o decizie a ICCJ din care am inteles ca de fapt insulta si calomnia ar fi infractiuni. insa din cate am citit, decizia nu se ... (vezi toată discuția)
Calomnia Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Cunoşteam că art. 205,206,207 C.pen au fost reincriminate ca urmare a unei decizii de necunstituţionalitate a unei legi care dezincrimina insulta, calomnia ... (vezi toată discuția)
Lnfractiunea de insulta si calomnie sandidu sandidu Precum se stie , art 205 si 206 din Codul Penal referitoare la pedepsirea infractiunii de insulta si calomnie au fost eliminate ! Stie cineva daca fapta de ... (vezi toată discuția)