avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator Firma si Asociat unic de negasit
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator Firma si Asociat unic de negasit

Buna ziua !

As dori cateva informatii daca imi puteti spune ...

Sunt Administrator la un S.R.L. ... de cateva luni nu am mai avut nici o treaba cu firma ... Asociatul unic e de negasit ... cum pot faca sa imi dau demisia .. :(( chiar nu stiu ce sa mai fac ... nu gasesc asociatul unic , nu am cum sa dau de el , sediul unde era firma am intles ca nu mai are legatura cu acel asociat .... ce ma sfatuiti sa fac ....ce probleme pot intampina .... !
va multumesc ..
Cel mai recent răspuns: bebe000020 , utilizator 22:27, 20 Octombrie 2011
asociatul poate face prostii in timpul asta , daca nu a facut deja.
tu fiind administratorul, raspunzi pentru ce ar putea face el.
alberto_e60 a scris:

asociatul poate face prostii in timpul asta , daca nu a facut deja.
tu fiind administratorul, raspunzi pentru ce ar putea face el.

de unde deduci asta? doar ca cineva este administrator inseamna ca acesta raspunde si de ceea ce face asociatul? ceea ce zici este ceva de genu: eu raspund de ceea ce faci tu (precizez ca presupunem ca suntem amandoi majori) doar ca iti conduc firma..... nu este absurd?

in primul rand administratorul raspunde DOAR de ceea ce face el, NU SI DE CEEA CE FACE ASOCIATUL. Administratorul este mandatat sa conduca societatea si atat !!!

in al doilea rand, demisia este un act unilateral... deci, nu este nevoie consimtamantul "sefului" sa iti dai demisia si nici nu trebuie sa scrii motivele de retragere... desigur, tu trebuie sa il instiintezi ca vrei sa pleci si sa respecti preavizul
daca nu este de gasit, pentru a iti face treaba legal, vei trimite o scrisoare la adresa la care era ultima data (cea inscrisa in actul constitutiv)

inca ceva... daca ASOCIATUL UNIC NU ESTE DE GASIT, ORICE PERSOANA INTERESATA POATE CERE LICHIDAREA SOCIETATII

pentru mai multe informatii puteti apela la Camera de Comert si Industrie ;)
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
ContSters161855, utilizator
Se face o demisie (renuntare la mandat) si se depune la ORC cu formularul de depunere si mentionare.

Alberto Kurtyan
Va mult pentru informatiile acordate . Cred ca am rezolvat .. Demisia si o cerere scrisa in dublu exemplar ,una catre fisc cu toate informatiile si deciziile mele ( ma trezisesem acasa cu domnii de la fisc precum , anumite probleme si pe motiv ca asociatul unic e de negasit ) explicatii prin care incerc sa demonstrez ca nu mai am nici un fel de legatura cu firma . Sper ca pe viitor sa nu mai am surprize . O zi buna . Multumesc inca o data .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre controversata problema a renuntarii la mandatul de administrator triton10 triton10 Buna ziua Desi pe forum exista o multime de topicuri deschise pe acest subiect, fara ca parerile exprimate sa fie unanime in privinta modului in care ... (vezi toată discuția)
Cesionare srl cu datorii la buget danxkx danxkx Buna ziua, Speta este urmatoarea: SRL-ul cu cu unic asociat si unic actionar, fara salariati, este infiintata in trimestrul 3 - 2010, nu are activitate pana ... (vezi toată discuția)
Expirare mandat administrator-citatie de la tribunal pt dizolvare! adela05 adela05 Buna ziua! Am un SRL caruia i-a venit o citatie de dizolvare pentru ca nu s-a prelungit mandatul administratorului. Cum trebuie sa procedez acum? Depun la ORC ... (vezi toată discuția)