Anul trecut, mai exact in octombrie 2007, am semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru un apartament intr-un complex rezidential nou. Aceasta promisiune a fost incheiata cu o persoana fizica (dezvoltator) si, la acel moment, nu aveam ideea/notiunea de TVA la tranzactiile intre persoane fizice.
In acest moment, mai 2008, primesc o instiintare neformala prin care sunt obigat sa achit tva-ul pentru suma respectiva.
As dori o opinie in ceea ce priveste plata tva de catre cumparator la tranzactiile imobiliare intre persoane fizice. De ce eu, ca persoana fizica (cumparator si nu dezvoltator) sunt nevoit sa platesc acest tva?
Va multumesc. Referitor la "articolul interesant" de care discuta dra. Andreea, dupa ce am cercetat 1 ora acel website #-o, am ajuns la concluzia ca trebuie sa va rog sa imi puneti la dispozitie si un link. :))
Pot sa il trimit pe mail, numai ca articolul e foarte tehnic, pana la urma e scris de un jurist pentru juristi. Daca te intereseaza, astept adresa de mail pe mp.