De crezut credeti ce vreti. Legea e lege oricum.
ady2008 a scris:
Am scris mai sus:
Am in antecontract urmatoarele clauze :
-''partile stabilesc de comun acord ca in contractul de v-c sa nu fie cuprinse alte clauze privind plata partiala a pretului, respectiv ramanerea unui rest din pret de achitat ori alte clauze privitoare la plata altor sume in afara celor stabilite prin prezentul act". Cred ca este ff clar si mai departe este problema avocatului meu.
Nu este clar deloc. Una este pretul net, alta este pretul burt (cu TVA). Clauza respectiva nu aduce pic de clarificare in sensul ca pretul stipulat este total si cuprinde orice taxe. TVA-ul nu este "alta suma", este o parte a pretului, care se datoreaza in temeiul legii.
Notificarea primita zilele trecuta de la avocatul VZ. ma OBLIGA sa platesc TVA-ul.
Foarte fals. Legea va obliga sa platiti TVA.
Faptul ca dupa aproape 1 an de zile vii si-mi impui TVA de plata, care cade in OBLIGATIA VZ., in speta a persoanei care realizeaza profit, mi se pare aberant si de dat in judecata cu castig de cauza.
Vi se pare foarte gresit. Nu stiu de unde ati scos-o ca e obligatia lui... TVA-ul este in sarcina beneficiarului, si consumatorului final, intotdeauna.
Stiu ca legea este din oct. anul trecut, eu am incheiat actul antecontractul in iunie...si nici nu era PFA pe vremea aceea.
Veti plati TVA numai la suma din 2008, cu conditia sa fie PFA si inregistrat ca platitor de TVA.
Si in plus, o alta ilegalitate care va fi prevazuta in actul final de V-C, este plata TVA-ul prin sept - oct 2008....(cand se mai aseaza lucrurile prin Parlament probabil)....adica eu sa stau asa in aer pana se hotaraste omul care vinde, cu toate ca eu dau restul de bani in euro si cash sau transfer bancar la incheierea contract. final de v-z, si imi platesc taxele notariale.
Nu are ce sa se mai aseze in parlament. TVA veti la plati la momentul incheierii contractului, cand dati si restul de bani.
Mai mult, nu am vazut nici un document prin care acest VZ este PFA...!!!
Important e sa fie PFA si platitor de TVA la momentul incheierii contractului, nu neaparat acum.
Cred ca pentru astfel de "dezvoltatori" PFA care fac numai ilegalitati ar trebui introdusa o lege speciala sau direct in instanta cum probabil se va intampla si in cazul meu.
Din ce ati scris aici eu cred ca veti pierde. Alegerea insa va apartine.
Nu vad nimic ilegal in ce fac acesti dezvotatori acum, partea la limita legii a fost pana in 2007 cand au preferat sa faca afaceri "pe persoana fizica" ca sa evite TVA si (mai in urma) alte impozite. Si, evident, cumparatori au avut.
TVA-ul nu se plateste de cumparator pentru ca asa functioneaza TVA-ul...
Ati citit vreun pic din codul fiscal inainte sa spuneti asta? Nu de alta, dar e cat de poate de fals... Credeam ca aici ati cautat un raspuns, nu un loc unde sa incercati sa va impuneti propriile convingeri nefondate.
Acest caz cu TVA pe imobile cred ca este un caz aparte si o lege aparte, mai ales cand se vinde de pe PFA.
E un caz aparte datorita unei practici proaste, intretinute de cumparatori. Nu e nicio lege aparte.
nu cumpar cartofi de la tarani (pe care ii cumpar fara TVA, apropo...)
Daca taranul ar fi inregistrat ca platitor de TVA, ati plati si aceasta taxa. Numai ca taranul care vinde cartofi nu castiga mai mult de 35.000 de euro pe an, cei care vand apartamente, da. Comparatia e cam deplasata si banuiesc ca se datoreaza faptului ca nu intelegeti cum functioneaza TVA-ul.
cumpar un apartament de mii de euro si nu cred ca nu exista cauza de castig pentru cumparatori in acest caz?!
Ce castig? Faptul ca va percepe TVA nu inseamna ca acei bani ii raman! Vanzatorul e obligat ca mai departe sa dea acesti bani catre bugetul de stat.
Cei care au facut credit pe zeci de ani ce fac in acest caz?! Pierd apartamentul !!! pentru ca asa functioneaza TVA-ul? nu cred ca este o explicatie suficienta si relevanta.
Nu stiu sincer ce explicatie vi se pare relevanta. Legea prevede ca se aplica TVA si basta. Poate ar trebui sa va ganditi ca nu noi, cei de pe acest forum, am facut aceasta lege, si ca nu e normal sa va varsati nervii pe cei care va raspund la intrebari.