avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionarea mamelor care au in ingrijire persoane cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionarea mamelor care au in ingrijire persoane cu handicap

Buna ziua,
Incerc sa aflu un raspuns la urmatoarea problema:exista in legea pensiilor vreo referire la pensionarea anticipata a mamelor(sau deduceri speciale) care au lucrat cca 38 de ani pana la 54 de ani(am lucrat cativa ani in conditii speciale) si care au avut in ingrijire un copil cu handicap grad I ? Dupa cat am inteles nu ma pot pensiona cf. legii vechi la 54 de ani ci trebuie sa mai astept pana la 56(iar intre timp ma hranesc cu aer pentru ca fiul meu are 27de ani acum si nu mai poate avea nimeni altcineva grija de el ca ma pot duce la serviciul pe care oricum nu l-as mai gasi X-(#-o:(( ).
Multumesc anticipat,
Adela
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:42, 22 Martie 2011
adelaistrati a scris:
Incerc sa aflu un raspuns la urmatoarea problema:exista in legea pensiilor vreo referire la pensionarea anticipata a mamelor(sau deduceri speciale) care au lucrat cca 38 de ani pana la 54 de ani(am lucrat cativa ani in conditii speciale) si care au avut in ingrijire un copil cu handicap grad I ?

Imi pare sincer rau, nu exista. Din punctul de vedere al celor care au elaborat Legea nr. 263/2010, in Romania nu exista nici mame, nici persoane cu handicap. :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare la 54 de ani noemipopa noemipopa buna ziua! mama mea este nascuta in 20 august 1958 si are lucrati 32 de ani in zona BAIA MARE. intrebarea mea este daca poate cere pensionare anticipata? ... (vezi toată discuția)
Cand se poate iesi la pensie? nicoleta stefan nicoleta stefan Buna ziua, mama e nascuta la data de 31.10.1961 a inceput sa lucreze la data de 28.02.1980,lucrat la grupa 1- 16ani, 8 lunisi 26 zile stagiu de cotizare total ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta de pensionare limita de varsta popacarmen popacarmen Buna dimineata tuturor ! Citesc legea 263/2010 si sunt intr-un impas...nu inteleg din ce varsta standard opereaza deducerile... Concret : data nasterii: mai ... (vezi toată discuția)