avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura incheiere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura incheiere contract de munca

Buna ziua.
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine care este in prezent procedura incheierii contractului de munca ? Adica, CM, in cele 3 exemplare, se mai duce la ITM pentru inregistrare, sau este suficienta inmanarea Revisalului completat corespunzator catre ITM ? Si care este termenul pentru aceste operatiuni ? Carti de munca se mai intocmesc ? Cine le pastreaza pe cele vechi ?
Va multumesc
1) Contractele de munca se incheie in 2 exemplare,unul pentru angajat si unul pentru angajator.
2) Revisalul se depune cu o zi inaintea incheierii contractului de munca.
3)Carti de munca nu se mai intocmesc ,iar cine are carte de munca poate sa o pastreze asupra sa,deoarece acum exista o baza de date comuna unde sunt centalizate date despre angajati si angajatori si nu mai e nevoie de carte de munca pentru evidenta vechimii.Cine are nevoie de adeverinta de vechime se va adresa ITM de unde apartine.
C.i.m. se incheie in doua exemplare, unul la angajator si unul la salariat . Nu se mai inregistreaza la ITM, ci se transmite prin REVISAL.
Angajatorii au obligatia de a transmite registrul în forma electronica la inspectoratul teritorial de munca în a carui raza teritoriala îsi au sediul sau domiciliul, dupa caz, cel târziu în ziua lucratoare anterioara începerii activitatii de catre salariat.

Nu se mai folosesc carnete de munca de la 01.01.2011, cele vechi se vor preda salariatilor.
Contractele nu se mai inregistreaza la ITM, se depune doar Revisalul, iar numarul generat pe site poate fi considerat numar de inregistrare al contractului de munca. Revisalul se depune cu cel putin 1 zi inainte de inceperea activitatii. Carti de munca nu se mai completeaza. Cele vechi sunt la ITM si vor fi eliberate catre posesorii ei dupa ce le termina de scanat. Cand va fi asta, stiu numai ei.
bogdanciurea a scris:

...
Cele vechi sunt la ITM si vor fi eliberate catre posesorii ei dupa ce le termina de scanat. Cand va fi asta, stiu numai ei.


De cand pana cand carnetele de munca sunt scanate de catre ITM? ... În temeiul HG 1768/2005, la Casa Judeţeană de Pensii se desfăşoară activitatea de scanare a carnetelor de muncă si nicidecum la ITM.
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile prompte.
Acum inteleg de ce am primit contractul semnat de ambele parti, dar neinregistrat la ITM :D

Alte discuții în legătură

Legal sau ilegal? camelia190609 camelia190609 buna ziua! am si eu o intrebare. cumnatul meu s-a angajat din luna septembrie la o firma,dar nici in ziua de azi nu i se da un raspuns daca are carte de munca ... (vezi toată discuția)
Carte de munca sau contract individual? ionela_ionela35 ionela_ionela35 Buna ziua. Daca ne vor da cartile de munca acasa unde se vor inregistra anii de vechime lucrati in munca si cum vom face dovada peste anii, vechimea in munca, ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal AnnaM AnnaM Exista modificari cu privire la transmiterea revisalului? Potrivit HG 161/2006 registrul se transmite la inspectoratul teritorial de munca în format ... (vezi toată discuția)