avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea capitalului social a unui SRL
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea capitalului social a unui SRL

In speta: exista o creanta constatata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila impotriva unei societati comerciale SRL.
Societatea nu MAI are bunuri mobile sau imobile urmaribile INSA figureaza cu un capital social subscris si varsat de 20.000 ron.
Acest capital NU mai exista efectiv, banca in care a fost varsat, mentionand ca nu are in conturile curente disponibilitati.
Insa, capitalul sociel reprezentand garantia creditorilor, ar fi trebuit sa existe.

Intrebare:
1. cum se poate executa capitalul social al SRL-ului ?
2. in cazul in care se constata inexistenta fizica a sumei respective, prin ce act se va consemna acesta ?
3. inexistenta acestei sume = capital social, poate forma ipoteza initierii unei actiuni de atragere raspundere personala organe conducere ?
4. alte solutii ??
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 23:47, 14 Martie 2011
Nu , nu ..
Ideile voastre sunt pertinente si chiar daca am rezervele mele, ( pe care nu vreau sa le reiterez ca intram in polemici degeaba si teoretizari absurde), nu am de gand sa sar cu capul in perete...
Analizez situatia si i-au o hotarare ca atare.
Bravo! Imi place de tine.
Nu te superi si esti pragmatic.

Asa imi place.
Am si impresia ca stiu de unde vin rezervele tale.

Am mai vazut genul acesta de aberatie (executarea capitalului) in deciziile de declarare a insolvabilitatii de la ANAF prin care obligau asociatii sa plateasca capitalul social.

Le-am vazut si eu si m-am tavalit pe jos de ras.

Bineinteles ca acele decizii sunt niste halucinatii fiscale.

Alberto Kurtyan
albertokurtyan a scris:
Am mai vazut genul acesta de aberatie (executarea capitalului) in deciziile de declarare a insolvabilitatii de la ANAF prin care obligau asociatii sa plateasca capitalul social.

Devenim offtopic, dar e clar ca notiunea capitalului social e prost inteleasa. Pe langa exemplul de mai sus mai exista si tampenia larg practicata si ceruta de anumite institutii ale statului cum ca bunurile imobile aportate trebuie mai intai scoase din capitalul social pentru a fi instrainate de catre societate. De ce sa ne mai miram?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majoare capital maria51 maria51 cum se poate majora capitalul fara a rula bani cash? (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala in limita capitalului social subscris clientX clientX Buna ziua! Am o nelamurire privitoare la textul legii enuntat anterior. In cazul in care un SRL cu capital soc de 200RON si un patrimoniu mult mai mare, dar ... (vezi toată discuția)
Majorare patrimoniu initial fundatie Audit Vic Cont Audit Vic Cont Fundatiile constituite conform OG26/2000 pot aduce ,ulterior infiintarii, aporturi noi la patrimoniul constituit initial,inregistrand acest lucru in actele ... (vezi toată discuția)