avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... consiliere psihologica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

consiliere psihologica

am o fetita care are 10 ani si a fost incredintata fostului sot, eu am un program de vizita stabilit de lege dar care nu se respecta din cauza fostului, este o persoana agresiva care se foloseste de orice (chiar de propriul copil) ca sa ma impiedice sa am legaturi cu fetita. dupa ce a plecat de mai multe ori de acasa atunci cand eu trebuia sa iau fetita si vazand ca am apelat si la un executor judecatoresc (mai mult ca sa-l sperii pe el) a invatat copilul sa spuna ca nu vrea sa vorbeasca cu mine si ca nu vrea sa plece cu mine. executorul a vb cu ea doar 2 minute si a asigurat-o ca atat timp cat este el prezent nu se intampla nimic rau si daca vrea sa vb cu mine poate vb linistita ca nu pateste nimic, am reusit sa vb cu ea aproape o ora.
intrebarea mea este: pot avea legaturi personale in prezenta unui consilier psihologic daca altfel nu se poate? si daca fostul se opune si la acest lucru pot avea castig de cauza daca deschid proces pt reincredintare?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:06, 15 Martie 2011
In acest moment la reincredintare va conta destul de mult, pe langa mijloacele materiale si morale de crestere si educare si pozitia fetitei dumneavoastra care inteleg ca a implinit 10 ani.
Poate ca ar trebui sa vorbiti cu tatal, dat fiind faptul ca e supusa acestor presiuni din partea amandurora si sa incercati sa ajungeti la un acord, iar fetitei incercati sa-i gasiti un psiholog care sa o ajute sa treaca mai usor peste aceste asperitati care nu pot sa-i faca bine.
In final ambii sunteti parintii ei si acest copil nu are nici o vina pentru conflictele dintre adulti.
cred ca nu m-ati inteles!!!!
eu nu am facut si nu fac presiuni asupra copilului doar vreau sa pastrez legatura cu ea , sa stie ca mama ei o iubeste (cu asta cred ca am cuprins tot) .... ea este deschisa fata de mine atunci cand nu este prezent fostul sot.....cand o gasesc pe strada la joaca....cand o caut la scoala in pauza( nu vreau sa deranjez orele si sa o fac pe ea sa se simta stanjenita) .....nu l-am vb de rau niciodata pe fostul sot in fata ei desi ea a asistat la cateva scene urate in timpul casatoriei( amenintari cu moartea si taietura de cutit )....
de aceea spun ca nu se poate discuta cu el desi chiar am incercat in prezenta unor martori si nu a iesit decat cu insulte la adresa mea si cu o ciufuleala
el este cel care ar trebui sa consulte un psiholog in primul rand si apoi fetita
cred ca dupa legile noastre si ceea ce mi-ati spus ar trebui ca eu sa renunt sa o mai caut ca sa nu fac presiuni asupra ei nu?
Nu renuntati. Poate ar fi bine sa luati legatura cu un psiholog pentru copil, dar daca tatal a folosit si cutitul in relatia cu dv., cum i s-a incredintat copilul? Oare chiar s-a tinut cont de interesul superior al copilului aici?! De acord ca un sot rau nu e un parinte rau, dar un cutit, o data folosit, ridica multe semne de intrebare in privinta autocontrolului celui ce a facut uz de el.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
elena138, utilizator
Buna ziua.
Doamna,fostul sot se poate opune cit doreste,dar pe dvs.nu va poate impiedica in deschiderea unei actiuni de reincredintare a minorului.Curios ca sotul a obtinut fetita,dar ma rog,asta stiti dvs.de ce si cum.
Un lucru foarte bun este ca fetita se simte bine in prezenta dvs., ca o vizitati la scoala,si ori de cite ori aveti posibilitatea.Este extrem de important,sa nu rupeti legatura cu fetita,indiferent de presiunile ex-sotului.Luptati doamna pentru fetita.:luck:
multumesc pentru sustinere si ca sa lamuresc de ce a fost incredintata sotului:
pentru ca mie la momentul acela imi era foarte frica de el am ales sa plec din domiciliul conjugal inainte de finalizarea divortului ; am renuntat la serviciul pe care il aveam( foarte bine platit de altfel) pentru ca ma cauta la servici si imi facea mari probleme::el avea casa de la parintii lui unde am convietuit impreuna ; unde am investit pentru confortul nostru dar de unde am plecat fara nimic doar cu o geanta de haine ale mele, pentru ca a mers la parintii mei la tara tot cu amenintari si am dorit sa ii las un timp sa realizeze ca el a gresit in casnicie foarte mult si am crezut ca va intelege ca eu ma despart de el dar nu si de copilul meu
eu l-am inteles ca ii este foarte greu sa accepte despartirea si de aceea am ascuns faptul ca m-a taiat cu cutitul, am crezut ca ne vom intelege intr-un final ca doi oameni maturi in privinta copilului dar el a ales sa se razbune pe mine folosindu-se de fetita si stiind ca o iubesc foarte mult.......
eu intreb daca stiti daca exista vreo posibilitate care sa-l oblige sa ma lase sa beneficiez de acel program de vizita care l-am castigat in instanta sau trebuie sa astept sa creasca fetita si sa realizeze singura cum au stat lucrurile si sa aiba puterea sa ii spuna tatalui ei ca vrea sa ii fie alaturi si mama ....

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Vizitarea copilului aflat la mama(parinti divortati) eforiedus eforiedus ce sanse am sa imi pot lua si eu copilul doua zile pe luna , sau macar una , in conditiile in care legea mi-a dat voie sa o vad doar la domiciliul mamei, insa ... (vezi toată discuția)
Refuz program vizita ContSters245248 ContSters245248 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema delicata si am nevoie de un sfat. Fetita mea in varsta de 9 ani, refuza sa mai mearga in vizita la tatal ei, vizita ... (vezi toată discuția)