avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... consiliere psihologica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

consiliere psihologica

am o fetita care are 10 ani si a fost incredintata fostului sot, eu am un program de vizita stabilit de lege dar care nu se respecta din cauza fostului, este o persoana agresiva care se foloseste de orice (chiar de propriul copil) ca sa ma impiedice sa am legaturi cu fetita. dupa ce a plecat de mai multe ori de acasa atunci cand eu trebuia sa iau fetita si vazand ca am apelat si la un executor judecatoresc (mai mult ca sa-l sperii pe el) a invatat copilul sa spuna ca nu vrea sa vorbeasca cu mine si ca nu vrea sa plece cu mine. executorul a vb cu ea doar 2 minute si a asigurat-o ca atat timp cat este el prezent nu se intampla nimic rau si daca vrea sa vb cu mine poate vb linistita ca nu pateste nimic, am reusit sa vb cu ea aproape o ora.
intrebarea mea este: pot avea legaturi personale in prezenta unui consilier psihologic daca altfel nu se poate? si daca fostul se opune si la acest lucru pot avea castig de cauza daca deschid proces pt reincredintare?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:06, 15 Martie 2011
Parintele caruia nu i se incredinteaza minorul, are dreptul sa vegheze la cresterea si educarea sa precum si sa mentina relatii personale cu acesta.
Aveti deja un drept stabilit de lege dar si un program printr-o hotarare judecatoreasca.
Prin urmare , daca tatal minorei va ingradeste in mod repetat posibilitatea vizitarii acesteia conform programului stabilit, aveti posibilitatea sa formulati impotriva acestuia plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev. de art.307 al.2 c.pen.-nerespectarea masurilor privind incredintarea.
Actiunea penala se pune in miscare prin plangerea prealabila formulata de persoana vatamata , plangere care se depune la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
Plangerea se probeaza cu inscrisuri si martori.
De asemenea daca doriti sa aveti fiica alaturi de dvs., trebuie sa stiti ca hotararile care privesc masuri cu privire la minori nu au autoritate de lucru judecat, astfel ca puteti sa promovati oricand o actiune de reincredintare a minorei, actiune in cadrul careia va trebui sa probati ca imprejurarile avute de instanta la luarea acestei masuri s-au schimbat si ca este in interesul acesteia sa va fie incredintata dvs.
Avand in vedere ca minora are 10 ani va fi ascultata de catre instanta cu privire la optiunea sa privind incredintarea.
Nu este simplu sa obtineti reincredintarea ei dar nici imposibil.
Ramane sa analizati cele scrise de mine si sa decideti ceea ce considerati ca este mai bine atat pentru dvs. cat si pentru fiica dvs.:luck:
:

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
e greu cu politia de la noi din romania....
am cerut ajutorul lor in primul rand atunci cand el a refuzat sa lase fetita sa vorbeasca cu mine la ora cand trebuia sa o iau conform programului....
au fost 2 politisti ; cel care era de servici la intrare a vrut initial sa trimita un echipaj cu mine la domiciliul lui sa rezolve cumva situatia ...apoi a aparut cel de-al doilea (banuiesc ca era mai mare in grad) si a zis ca nu are rost ca nu voi obtine decat un scandal si ca ar trebui sa fac plangere impotriva lui...
si am facut si asa dar pana s-au miscat ei sa rezolve plangerea initiala am avut parte din partea fostului de insulte si lovire si am facut o alta plangere pentru vatamare corporala si dupa 8 luni am primit acasa ce credeti?
lui i-a dat o amenda de 6 milioane si mie (asta cred ca sa nu ii mai deranjez cu alte plangeri) amenda de 1 milion pentru ca el a declarat ca i-am dat o palma....
cred ca multe femei din romania se confrunta cu situatia prin care am trecut eu ...unele au ajutor macar din partea familiei altele nici macar atat...
statul , legile care le avem nu le ajuta cu absolut nimic...
ce ma interesa pe mine cel mai mult era sa aflu daca ma pot intalni cu fetita pe un teren neutru (un parc ...etc) in prezenta unui consilier sau alta persoana indreptatita prin lege sa se implice.
am destula rabdare si chiar daca ar fi numai o ora din ziua de vizita as fi multumita pentru ca daca ea aude de la tatal ei ca vreau sa o fur sau cine stie ce nu are probabil incredere sa mearga cu mine acasa la mine
sau cred ca datorita faptului ca observa ca tatal ei se supara si se enerveaza cand o caut
insist pentru programul de vizita pt ca deocamdata e tot ce am si stiu ca un proces dureaza iar ea creste si doar daca pastrez legatura cu ea mai tarziu va dori probabil ea singura sa vina la mine
sunt sigura ca la un proces de reincredintare raspunsul ei ar fi ca nu vrea sa stea cu mine, deja au trecut 2 ani de la divort
a durat un an sa obtin programul de vizita pt ca el a facut apel ...apoi iata ca a mai trecut un an in care m-am zbatut ca pestele pe uscat si degeaba
deci mai intreb o data daca acum in situatia aceasta poate cineva sa ma ajute sa beneficiez macar de o mica parte din programul de vizita (un consilier, un psiholog, un politist...etc) sa vorbeasca cu fetita asa cum a facut executorul
Ar fi o posibilitate cu psihologul scolar. Pentru aceasta, va trebui sa discutati cu directorul scolii, consilierul si invatatorul. Daca se dovedeste ca fetita este cumva abuzata emotional, in cazul unei actiuni de reincredintare, v-ar fi utila o fisa psihologica eliberata de scoala.
Oricum fetita trebuie sa isi recapete increderea in dv. si cred ca este o posibilitate, mai ales ca este si absolut legal. Adica aveti dreptul sa cereti consultatii psihologului pentru copil, date despre evolutia scolara si conduita ei generala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Vizitarea copilului aflat la mama(parinti divortati) eforiedus eforiedus ce sanse am sa imi pot lua si eu copilul doua zile pe luna , sau macar una , in conditiile in care legea mi-a dat voie sa o vad doar la domiciliul mamei, insa ... (vezi toată discuția)
Refuz program vizita ContSters245248 ContSters245248 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema delicata si am nevoie de un sfat. Fetita mea in varsta de 9 ani, refuza sa mai mearga in vizita la tatal ei, vizita ... (vezi toată discuția)