avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... patronul vrea sa ma dea in judecata pentru delapidare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

patronul vrea sa ma dea in judecata pentru delapidare . ce pot sa fac?

pana saptamana trecuta am lucrat , angajat , la un magazin de piese auto . patronul zice ca are un minus in stoc de 18000 RON. de cand lucrez la magazin mi , s-a facut o singura data inventarul sii asta a fost cand am plecat. cand m-am angajat nu mi s-a facut nici un inventar .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:23, 12 Decembrie 2012
Ati semnat fisa postului? Ati preluat ce era in gestiune cu proces verbal de predare primire? Aveati gestiune colectiva? Existau avize date unii altora pentru co-gestiune?
contractu colectiv de munca l-am semnat, de gestiune nu am semnat nici o hartie, fiindca nu raspundeam de marfa, toata chestia e acea proba video, in care se vede ca am scos cele doua produse, cand defapt trebuia sa scot doar unu, si ca mi-am oprit mie banii... :(
In acest caz, nu v-ati incadra la delapidare (acest lucru presupune sa fi fost angajat gestionar, cu toate conditiile prevazute in Legea 22/1969), ci la gestiune frauduloasa. Si in acest caz, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Iar Codul de procedura Penala prevede ca:
Art. 284. - (1) În cazul infracţiunilor pentru care legea prevede că este necesară o plângere prealabilă, aceasta trebuie să fie introdusă în termen de 2 luni din ziua în care persoana vătămată a ştiut cine este făptuitorul.
Ca urmare, s-ar putea ca acesta sa fie motivul pentru care fostul dumneavoastra patron va suna zi de zi...
Insa , va reamintesc, este doar o parere exprimata in lipsa unor documente sau amanunte...
Ar fi bine totusi sa consultati un avocat.
pai, totul sa intamplat in decembrie, 13-14 decembrie anul trecut, intr-o seara, cand a venit un client, a cumparat cateva produse, iar cand sa le plateasca avea mai putini bani decat trebuia, a cerut sa ii scot unul din produse, si apoi i-am spus cat costa, dupa care am luat banii, si am mai scos inca un produs ... dupa plecarea lui, dupa care am scos bonul final.
a 2-a zi dimineata, pe la ora 12 ma sunat seful meu, sa merg de urgenta acolo, fiindca a vazut pe camera faptul ca am scos cele doua produse, unu pe care l-am putut justifica, iar altul pe care nu l-am putut justifica, fiindca l-am scos dupa ce a plecat clientul.
El sustine ca din cauza mea au existat atatea lipsuri, si ca nu e prima data cand vede chestie asta, si ca acum are si proba video, pe care o va folosii in instanta.
Mi-a dat o foaie A4, si sub presiuni si amenintari, a inceput sa imi dicteze ce sa scriu, cum ar fi " ca sunt angajat din data de, adresa, numele si restu, si ca declar ca am sustras din aceasta firma suma de 10 milioane, lei vechi si ca ma oblig sa restitui toata suma aceasta sau daca nu, voi fi actionat in judecata.
Dupa ce am terminat de scris declaratia, a spus sa modific cele 10 milioane, si sa fac din 1 sa fac 2, si sa fie 20 milioane lei, si sa semnez. A adus un martor din magazin, sa semneze si el, pe un coleg de al meu de lucru.
Apoi in cele 6-7 luni trecute de atunci, am dus 90 ron, si ma suna in fiecare saptamana, ca ma va da in judecata.
Nu am nici o posibilitate sa duc acea suma de bani, am renuntat la mancare uneori, numai ca sa duc acea suma.
Nu stiu ce sa fac, ajutati-ma cu un sfat, va rog mult de tot.
V-am scris anterior, parerea mea in lista documentelor, etc, este ca nu prea mai raspundeti penal...

Alte discuții în legătură

Delapidare - raspundere vanzatoare sandutza19 sandutza19 Buna ziua, am fost angajata ca vanzatoare la un magazin unde mai era o vanzatoare si o gestionara. La vreo 9 luni dupa ce m-am angajat s-a facut un inbentar ... (vezi toată discuția)
M-au scos cu minus florinuc21 florinuc21 buna sunt florin si lucrez la o firma de panificatie si dupa 6 luni mi-au spus ca trebuie sa le datorez 9000lei nu am carte de munca la ei si marfa data nu ... (vezi toată discuția)
Delapidare. GabiM7 GabiM7 Buna ziua! M am angajat la un magazin de cartier in urma cu 11 luni casi vanzatoare cu functia de lucrator comercial. In acest magazin mai lucrează pe ... (vezi toată discuția)