avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum deschid succesiunea in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum deschid succesiunea in instanta

buna ziua,

am un bunic pentru care nu s-a deschis inca succesiunea.
toate bunurile lui sunt insa trecute pe numele sotiei lui (bunica) si chiar, dintr-o eroare, pe numele celui de-al doilea sot al ei.

s-a facut succesiunea pentru bunica, s-au stabilit partile, in care au intrat in mod egal toti copiii bunicii (inclusiv cei din a doua casatorie)

intrebare: pot deschide succesiunea pentru acel bunic amintit la inceput, in conditiile in care masa succesorala - proprietati trecute pe numele lui - nu exista? Invocand ca proprietatile lui se afla in masa succesorala a bunicii?
Pentru ca exista acte care ar dovedi asta.

multumesc
Cel mai recent răspuns: karlota , utilizator 18:13, 19 Noiembrie 2008
multumesc pt.raspuns.foarte calr

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune rada78 rada78 Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii cu privire la urmatoarea problema: tatal meu a fost casatorit de 3 ori iar primele 2 casnicii au rezultate 2 fete; in ... (vezi toată discuția)
Intrebare mostenire tata decedat andrei0901 andrei0901 Salut Am dreptul la o mostenire dupa tata si vreau sa aflu pasii urmati pt a intra in posesia ei si cotele care imi revin mie in urma decesului tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Mostenire Cristian6982 Cristian6982 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine mama mea a murit acum 20 de ani iar tatal meu este casatorit legal de 18 ani cu a doua sotie. Noi suntem 3 frati, ... (vezi toată discuția)