Pentru a declara ca inadmisibila o plangere adresata Curtii, aceasta înseamnă că cererea trebuie să nu satisfacă condiţiile definite în Convenţia europeana a drepturilor omului.
Procedura unei plangeri adresate C.E.D.O. are doua faze distincte. O prima faza de examinare a cererii in vederea admisibilitatii ori inadmisibilitatii acesteia, iar o a doua faza - dupa admiterea cererii - inregistrarea ei, cu stabilirea faptelor si incercarea de a se ajunge la o solutie amiabila. In caz contrar, Curtea se va pronunta asupra cererii, printr-o hotarare. Daca se constata inadmisibilitatea cererii, cererea nu se va inregistra.
Da, este adevarat, dar cu titlu de exceptie si cazurile sunt foarte rare.Trebuie ca partea reclamanta sa justifice temeinic motivul pt care a depasit termenul.
Pentru a evita orice probleme legate de inadmisibilitate partea trebuie sa faca sesizarea in termenul de 6 luni.
Dupa o cerere de revizuire a hotararii judecatoresti Curtea a decis ca nu mai este admisibila plangerea adresata acesteia in interiorul termenului de 6 luni de la revizuire.Unii mai incearca, fara succes insa sa procedeze asa.;)
Termen
peraspera
Am cerut TB decizia civila si am primit prin posta Adresa TB din 27.11.2008: ...dosarul X \"s-a solutionat la 3.10.2008 si se afla in curs de redactare\". ... (vezi toată discuția)