avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Escrocherie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Escrocherie

Bună seara,

Ce se poate face împotriva unei persoane ce solicită bani cu împrumut iar apoi nu-i returnează? Aici este vorba de o persoană ce a solicitat zeci, dacă nu sute de împrumuturi de la foarte multe persoane, minţind luni de zile respectivele persoane că va returna sumele primite, însă găseşte diverse pretexte pentru care acum nu poate s-o facă. Înţelegerea este doar verbală, fără contract semnat.
Ce măsuri se pot lua?
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 22:15, 16 Martie 2011
Bună seara,

Mulţumesc frumos pentru răspunsuri.
Nu am precizat exact circumstanţele, pentru nu le cunosc, nu eu sunt victima.
Întâmplător acum vreo 3 zile am ajuns la acest articol
[ link extern ] /
Cunoscând mentalitatea acestor escroci, nu puteam accepta că nu s-ar putea face nimic legal pentru a îi opri. Dacă eu eram victima, chit că pierdeam de 10 ori mai mulţi bani, nu mă lăsam până nu vedeam pedepsită agresoarea.
Foarte frumos cazul expus de domnul Gigelin, însă sunt sigură că deznodământul a fost unul fericit doar datorită prieteniei dintre victimă şi poliţist. Ca argument pot aduce ceea ce mi s-a întâmplat acum o săptămână. În un moment de nebunie, presupun, am comandat un laptop de pe net, evident că în ciuda miilor de asigurări că totul este în regulă cu acesta, am primit unul defect. În 30 de minute de la primirea acestuia m-am prezentat cu plângerea scrisă la secţia de poliţie, unde mi s-a spus că nu am ce face. Că oricum ei nu se ocupă de site-uri. #-o M-au îndrumat către OPC, în concluzie nici de data aceasta nu mi-au fost de vreun folos. Oricum le ştiu metodele, şi sunt destul de sigură că nici măcar nu s-ar fi deranjat respectivul poliţist, dacă nu-i era prieten, să-l asculte pe domnul A. Revenind la cazul iniţial, dacă victima ar reuşi să înregistreze escrocul recunoscând împrumutul, şi termenul iniţial de returnare a sumei, ar fi suficient pentru dovedirea împrumutului? Ar putea cu această probă să oblige escrocul să-i returneze suma? Căci din câte înţeleg din cazul prezentat de domnul Gigelin, poliţistul mai repede a apelat la o formă de intimidare. Chiar era acea înregistrare probă suficientă pentru silirea returnării sumei?
emma_woodhouse a scris:

Da, insa sa stiti ca nu domnul politist a descoperit metoda.Au desoperit-o altii inainte..si uneori functioneaza, in sensul ca imprumutatul va riposta atunci cand aude ca ar fi vorba despre o suma cu mult mai mare.
Poate ca o astfel de intregistrare , coroborata si cu proba cu martori, ar duce undeva.


cu escrocu' politistu' mai are si alte "metode specifice":fight:... numai sa se "forteze" putinB-)
Sigur, dar aceste ,,metode" ar forta si ..legea .Au auzit si dumnealor despre purtarea abuziva si despre tratamentele inumane si degradante( nu toti, desigur) .S-au cam dus acele vremuri ...Dar nici nu sunt necesare, parerea mea.Aplicarea unei pedepse conforme cu vinovatia e suficienta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

pentru abuzul de incredere banii constituie obiectul material ? radoi radoi Daca o persoana fizica da unui individ X o anumita suma de bani pentru ca acesta din urma sa-i achizitioneze materiale de constructii, iar ... (vezi toată discuția)
Inselaciune maria098 maria098 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ContSters4579 ContSters4579 ...e inselaciune in conventii ori ba fapta debitorului de a nu-si achita creditul?...pt penalisti poate e floare la urechesa argumenteze ca nu insa daca as fi ... (vezi toată discuția)