avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... despre delegarea sarcinilor si delegarea raspunderii
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

despre delegarea sarcinilor si delegarea raspunderii

Sunt nelamurit intr-o problema si anume daca exista o delimitare clara intre delegarea sarcinilor si delegarea responsabilitatii? - in principal in cadrul institutiilor publice dar si in mediul privat. Un exemplu ar fi delegarea activitatilor de stare civila de la primar unei comune catre secretarul comunei - exista vre-o diferenta intre sarcina si responsabilitate sau vin impreuna? Ori o parte din serviciile publice pot fi transferate de la primar catre viceprimar, alti functionari sau catre societati prestatoare de servicii - exista undeva o limita pana la care se poate face aceasta delegare de sarcini si responsabilitati (in cazul in care ele vin impreuna)?!? Totusi daca atributiile sunt delegate impreuna cu responsabilitatea ce-l opreste pe un primar sa transfere toate responsabilitatile catre altii iar el sa incaseza doar indemnizatia de primar !!! :wassat:
Cel mai recent răspuns: sorin_80 , utilizator 22:06, 19 Martie 2011
"La noi,desi primarul a delegat atributiile de stare civila altor persoane,el este cel care oficiaza mai toate casatoriile...."
Pai normal, asa in ochii lumii primarul este cel care face toata treaba iar functionarul care intocmeste hartiile este un birocrat care sta toata ziua la birou scriind hartii. Eu nu indeplinesc aceasta sarcina, am folosit-o doar ca exemplu pt ca era specificata in 215 - eram curios sa vad care sunt parerile celorlalti si asa cum m-am asteptat parerile sunt impartite. Aceleasi pareri impartite cred ca le au si cei alesi ca primari si din nefericire, unde lucrez eu, primarul este de parere ca isi poate delega responsabilitatile dupa bunul plac.:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stare civila grig1968 grig1968 Pentru a lucra la starea civila ca angajat cu contract de munca in cadrul unei Primarii este neaparat nevoie sa fi functionar public.Daca cel care indeplineste ... (vezi toată discuția)
Atributiile de serviciu ale consilierului personal al primarului nikip2266 nikip2266 Buna ziua, o cunostinta care este consilier personal al primarului unei comune doreste sa afle daca in baza statutului sau de personal contractual pe care il ... (vezi toată discuția)
Se poate transforma postul de bibliotecar comunal în funcție ... MEva MEva Se poate transforma postul de Bibliotecar comunal în funcție publică? Ar fi necesar aceasta transformare pentru a putea bibliotecarul sa îndeplinească și ... (vezi toată discuția)