avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Stare civila
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Stare civila

Pentru a lucra la starea civila ca angajat cu contract de munca in cadrul unei Primarii este neaparat nevoie sa fi functionar public.Daca cel care indeplineste aceasta functie este viceprimar si ca nivel de studii acesta are 10 clase ,poate indeplini functia de ofiter de stare civila care sa elibereze documente de stare civila?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:47, 21 Ianuarie 2017
Teoretic poate, pentru ca primarul poate delega atributiile sale si viceprimarului si secretarului(art.3 alin 3 din L 119/1996 rep. contra art 65 din Legea 215/2001). Este adevarat ca viceprimarul nefiind functionar public se cam bat cap in cap de aceea la foarte multe primarii din tara viceprimarii nu intocmesc si nu oficiaza acte de stare civila.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre delegarea sarcinilor si delegarea raspunderii sorin_80 sorin_80 Sunt nelamurit intr-o problema si anume daca exista o delimitare clara intre delegarea sarcinilor si delegarea responsabilitatii? - in principal in cadrul ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni ofiter de stare civila ? soparla62 soparla62 Ce scoala trebuie sa fac ca sa pot devenii ofiter de stare civila? Acum ocup postul de consilier personal al primarului din comuna. Am studii superioare facute ... (vezi toată discuția)
Atributiile de serviciu ale consilierului personal al primarului nikip2266 nikip2266 Buna ziua, o cunostinta care este consilier personal al primarului unei comune doreste sa afle daca in baza statutului sau de personal contractual pe care il ... (vezi toată discuția)