avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Plantele \"Vesele\"
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Plantele "Vesele"

Zilnic vad in ziarul local un enorm titlu si expresiv,urmat de un articol rupt din filmele de groaza.
O noua victima a plantelor de "vise" - etnobotanice.
La o plimbare prin imensul meu oras natal vad un magazin naturist ,acum ma intrebam- oare au si etnobotanice?
In Spania- albanezi sau marochini....poate chiar romani vand asa numita "ciocolata" (H) cu 25 de euro o bagheta marisoara.
Nu sunt consumator si nici tentat dar se pare ca incet dar cu pasi repezi intrecem Olanda. Mai ales ca in Schiphol sunt magazine cu diverse produse dar au si anunt la intrare in magazin:" Only use here"

Ce parere aveti?
Nu ,Vlad (da-mi te rog voie sa-ti spun pe nume,la fel doresc si eu ),nu pot crede si nici nu am cum sa spun ca (noi~) suntem o generatie de..nu numai idealisti sau naivi..unii cred ca suntem de-a dreptul nebuni.Ce spun "unii"?.."tinerii astia nu stiu ce vor,..pe ce pamint traiesc...ce vor??".Vad tineretul ca pe niste "Zombi"...
Si eu imi doresc un val de "creire clare,bine structurate...cinstite( pe romaneste),tinere,curate...nepervertite de spaga,etnobotanice,nesimtire..etc..
Concluzia mea sti care este,in ceea ce priveste "viitoarea conducere? ",ca de oameni suntem satui sa fim condusi,se molipsesc rapid in ...rau....
Eu cred ca noua oamenilor ne-ar trebui conducatori...ROBOTI,EXTRATERESTRII.. pe acestia nu ai cum sa-i corupi...dar ."(te pui cu mintea ...umana???")..
Interesant subiect,dar mai ales pertinent in aceste zile nesigure,cand chiar daca nu va place unuia sau altuia,drogul usor sau drogul puternic,pemis de unele state sau nepermis de altele,tot drog este.
In Thailanda pedeapsa pentru comercializare este intre 10 ani si inchisoare pe viata.
Nu stiu daca este bine sau nu,dar "vanzatorii de vise",trebuie pedepsiti aspru pentru ca oricand victimele sunt cei pentru care semnificatia de"fruct oprit" este tradusa prin "se poate si asta".
Victimele sunt copii sau tineri,persoane dezradacinte sau persoane care nu au ce face cu timpul si cu banii,care sunt amatoare de"senzatii tari".
Pentru a putea discuta despre "experienta olandeza"este si prea devreme si prea greu intr-o societate de consum,care pacatuieste mereu prin aceeasi lipsa de informare,prin aceeasi ignoranta,vecina cu pagubele iremediabile pentru familii,pentru oameni,indiferent de varsta,creend in mod artificial si cu grele consecinte "patura dependentilor"
Silvana, atata timp cat nu vine o civilizatie extraterestra, trebuie sa ne multumim cu oamenii. Nu vad alta solutie pentru un viitor mai bun decat ideea ca viitoarea generatie va fi mai buna, mai profesionista, mai educata (hai sincer, presedinti care sunt marinari sau geologi ? Sincer !?). Nu vreau sa generalizez tineretul, tineretul e compus si din etnobotanisti, si din cei care chiar vor sa faca ceva in viitor. Alta optiune decat cea care va veni inevitabil nu vad. Incerc doar sa contribui la ea cat pot, sperand ca sunt cat mai multi care inecarca sa faca acelasi lucru.
Da Vlad,evident ca nu va veni o civilizatie extraterestra sa ne...aduca cu picioarele pe "Terra",dar nici noi nu trebuie sa ne mai permitem sa fim " Cu capul in nori"atunci cind votam.
Alegem intotdeauna ( pe cel mai bun___credem noi in acel moment )ori:
( raul__cel mai mic,sau mai putin rau..).Niciodata nu avem siguranta ca am ales "BINE".Poftim alesii nostri,ce legi voteaza...ma rog,nu comentez prea mult politica...Am vazut ce fac in "intimitatea lor"...
Sper ca tineretul format in exteriorul tarii+olimpicii ramasi in tara=Viitorul nostru.
Fara mita,etnobotanice,droguri de orice fel,nesimtire,...si lista este destul de lunga..
Sunt optimista,mai am incredere in oameni,mai mica dar inca mai am..

"patura dependentilor"

"Patura" dnul.R.Gabi,devine tot mai "Covor".Ce este de facut?,sunteti mai matur ,mai informat..nu stiu daca avem pirghii sa stopam ori macar sa diminuam acest dezastru.Eu asa vad consumul de etnobotanice,droguri,si nu numai...un dezastru pentru tineretul nostru...
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
ContSters179589, utilizator
Si eu am acea incredere. Daca dupa 20 de ani de "capitalism" aici am ajuns si statul cel ce se reformeaza merge in directia asta si va ramane asa timp de generatii atunci nu stiu...fiind student la drept si stiinte politice, am o lista luuuuuuuuuuuunga cu tampenii facute de de guverne (mai ales PSDR si PDL din punctul meu de vedere) dar ma rog, cum sa bage ei in seama "pleaba". Ma jur, am impresia ca pentru unii, legea este doar un ac ce ii deranjeaza in scopul lor cel nobil de a face bani, oricare ar fi consecintele ca na...asa e in piata libera, nu ? ;)

Alte discuții în legătură

Interzicere etnobotanice Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" [b]Radio Zu da panica la etnobotanica. Iubim Viata![/b] Sub aceasta deviza, astazi 14 februarie 2011 ora 13 in Piata Victoriei va avea loc protestul ... (vezi toată discuția)
Distribuitor produse etnobotanice 7noiembrie 7noiembrie Buna ziua Am o intrebare scurta si la obiect. Produsele astea etnobatante care se vand deja si in magazine in toata tara, si pe internet, dar de ce nu se pot ... (vezi toată discuția)
Sunt sau nu etnobotanicele ilegale? cssr cssr Buna ziua. Am vazut in ultimele zile 2 cazuri cu tineri ajunsi la spital datorita consumului de etnobotanice. Eu nu cunosc legea si am unele ... (vezi toată discuția)