avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Cum devin consilier juridic?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Cum devin consilier juridic?

Am terminat facultatea de drept anul trecut si as dori sa stiu ce pasi trebuie sa urmez pentru a-mi dezvolta o cariera. va multumesc!
Va puteti angaja fie in sectorul privat , fie in sectorul bugetar in functia de consilier juridic .

De asemenea, aveti posibilitatea de a va inscrie si intr-o organizatie profesionala a consilierilor juridici care va poate ajuta in activitatea dvs de c.j.
primul pas este sa va angajati ca si consilier juridic fie in sectorul public, fie in sectorul privat, apoi...in judetul in care aveti domiciliul trebuie sa existe un Colegiu al Consilierilor Juridici, sau intr-un judet invecinat.
Va inscrieti, achitati o taxa lunara....iar in primii 2 ani aveti calitatea de consilier juridic debutant.
Se plateste o taxa si de inscriere, si veti fi admisa in baza unui referat..interviu...iar dupa cei 2 ani veti sustine un ex de definitivat.
pt a fi inscrisa intr-un astfel de colegiu trebuie sa lucrati ca si consilier juridic.
mult succes
Buna ziua,am terminat facultatea anul trecut,in sector bugetar nu am sanse ptr ca se cere vechime min 1 an la privat se cere experienta,sint disperata,daca am inteles bine la Colegiu al Consilierilor Juridici ma pot inscrie doar daca deja sint angajata ca consilier?
Nu vreau sa fiu rau, dar va rog sa precizati si care sunt avantajele concrete ale inscrierii in colegiu. In conditiile in care pt reprezentarea in instanta nu se cere sa fii inscris in astfel de colegii, nu vad care este avantajul unei astfel de inscrieri. Codul de procedura civila nu face vreo referire la Stagiari, definitivi, etc... Este o reglemantare lacunara in privinta acestei profesii. Din pacete, unii se inscriu, platesc bani, dau examene degeaba, iar altii exercita aceasta profesie fara a fi inscrisi nicaieri. De altfel, din analiza atenta a legii consilierului juridic, rezulta ca inscrierea e optionala.
O zi buna tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic stagiar grumette40 grumette40 Urmează să termin facultatea în luna iulie şi aş dori să devin consilier juridic . Îmi poate cineva explica paşii pe care trebuie să ... (vezi toată discuția)
Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv stoianminodora stoianminodora Am absolvit facultatea de Drept si am fost angajata la o societate de contabilitate in functia de consilier juridic. In prezent sunt asociata la o alta ... (vezi toată discuția)