avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... agresiune verbala prin sms telefon
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

agresiune verbala prin sms telefon

aproximativ de o luna primesc pe telefonul mobil, mesaje de la o persoana, presupun de sex masculin, care pretinde ca ar fi avut relatii intime cu mine. nu cunosc numarul, nu se afla in agenda mea, si nici nu s-a prezentat ca nume. in primul mesaj , in care ma informa ca vine acasa de Paste, imi cerea sa ne vedem. i-am raspuns in in mod ironic, pt ca am banuit ca ar fi totusi ar fi cineva cunoscut care face o gluma. in mod ironic, adica, anuntam intentia mea de a ma casatori de paste. apoi a continuat cu insistentele devenind agresiv si vulgar in exprimare. o parioada a tacut. aseara am primit un alt mesaj la ora 12 noaptea in care lafel ma informa de venirea sa acasa, sa ne intalnim ca pe vremuri. stiu sigur ca nu am avut nici o prietenie cu cineva care ar fi plecat undeva. numarul este de Romania. la acest ultim mesaj l-am informat ca voi denunta la politie aceasta agresiune prin punerea sub observatie a telefoanelor. va rog daca se poate sa-mi dati un sfat in acest sens.daca ma pot adresa cuiva pt urmarirea telefoanelor mele.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 11:52, 20 Martie 2011
Nu aveti cui sa va adresati.
Singura solutie este sa va schimbati nr. de tel.
Atata timp cat prin mesaje nu va sunt comunicate aspecte care sa va induca reale stari de temere si panica,nu se justifica eventuale demersuri
Incercati o perioada sa inchideti telefonul sau daca exista posibilitatea renuntati provizoriu la respectivul numar de apel
nu ma pricep la telefoane, dar mergeti la compania de telefonie la care aveti abonament/ cartela prepay si intrebati cum puteti restrictiona un numar, sa nu primiti nici apeluri nici sms-uri de la nr respectiv. Stiu ca pentru apeluri e o optiune in fiecare telefon, dar nu stiu daca e posibil si pentru sms-uri.
Daca nu se poate, schimbati-va nr de telefon si scapati de-o grija. Decat sa primiti la miez de noapte sms-uri de la obsedati, mai bine faceti un efort si va schimbati nr de telefon. Nu-i mai raspundeti la mesaje, ii dati apa la moara.
Mergeti la compania de telefoane ca sa restrictioneze nr respectiv, salvati mesajele respective si pastrati-le. daca aveti nr de telefon de la care primiti mergeti la politie cu mesajul respectiv si depuneti o plangere. Daca in mesaj nu sunt cuvinte obscene, nu puteti spera decat ca politistul respectiv va intelege situatia si va va ajuta. hartuirea fie ea si telefonica contravine oricaror norme de convietuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt hartuita telefonic de o persoana necunoscuta ioana35 ioana35 Buna ziua! De mai bine un un an jumatate, nici nu realizez cat de veche este problema, pt ca nici nu mi-am dat seama cand a inceput, o persoana ma tot ... (vezi toată discuția)
Apeluri telefonice primite noaptea cu private no dunguta dunguta Am mai intrebat despre acest lucru prin 2008 , am primit diverse sfaturi , intre timp apelurile au incetat dupa ce intr-o noapte persoana \" terorista \" a ... (vezi toată discuția)
Sunt hartuita telefonic de un individ pe ca nu il cunosc!!!! iuliana2466 iuliana2466 Buna dimineata! Acum 2 luni in urma am primit un sms de la o persoana care sustine ca ma cunoaste si ar dori sa ne intalnim. Am raspuns la sms fara a-i promite ... (vezi toată discuția)