avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

cum se poate divorta ,impartii lucrurile(partaj) rapid si ieftin daca cei doi soti se inteleg si sunt de acord cu divortu si impartitul bunurilor?




9
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:03, 22 Martie 2011
1. La instanta trebuie sa platiti taxa de 3% din valoare cand pana la primul teremn . Nici oinstanta nu pdeschide doasarul fara a verifica daca taxa de timbru este achiatata.
2. Taxa de timbru se paote recupera de la stat daca depuneti tranzactie la primul termen.Instanat nu va face ea tranzactia ci va trimite la avocat sau mediator.La ambii platiti onorariu. mediatorul in schimb va poate stabili mai multe termene si trebuie sa urmeze o procedura , ca si cum ar fi mediat intelegerea dintre dvs....Avocatul va redacteaza si puteti s-o depuneti dvs. singur fara reprezentare
se tot vorbeste de taxa de timbru,este asa mare e de speriat??ce valuare poate sa aiba/?
Taxa de timbru este de 3 % din valoarea masei partajabile., deci in functie de valoarea masei partajabile se calculeaza si contravaloarea procentului de 3 %.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este, din punct de vedere al costurilor, cea mai ieftina varianta de divort? eu12345 eu12345 Buna ziua! va rog frumos, ajutati-ma si pe mine cu raspunsul la intrebarea din titlu! este vorba despre un divort in care este implicat un minor si despre ... (vezi toată discuția)
Procedura divort- costuri/partaj- acte necesare alex83 alex83 buna ziua...care sunt procedurile de divort..?mai trebuiein..instanta?..sau cum se face mai exact.../..ma refer si cu treaba de partaj cu toate...acte ... (vezi toată discuția)
Divort nucusor nucusor se poate divorta la notar??cit dureaza,cit costa ,si ce acte sunt necesare?se poate face un fel de \"imparteala a lucrurilor la notar daca cei doi sunt de ... (vezi toată discuția)