avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Definitia hartuirii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Definitia hartuirii

care este definitia hartuirii?
Vlad-Fr a scris:

Direct din Noul Cod Penal ca sa nu fie dubii: Art. 208. - (1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreste, fără drept sau fără uninteres legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinta, locul de muncă sau alte locurifrecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseste cuînchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere ladistantă, care, prin frecventă sau continut, îi cauzează o temere unei persoane, sepedepseste cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nuconstituie o infractiune mai gravă.(3) Actiunea penală se pune în miscare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


Este cea mai inspirata incriminare a unei fapte pe care o va putea face noul cod penal si sper sa se si concretizeze. Era si timpul sa se aiba in vedere de catre legiuitor infractiune de hartuire, va fi o schimbare binevenita, ne mai integram si noi cu legislatia in randul tarilor moderne.
Si da, aceasta ar fi o definitie a hartuirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptate patronul marianelena marianelena pentru ca la sotie la serviciu aceasta este discriminata direct ,exercitand o presiune morala enorma pt. asi da demisia ,astazi am telefonat la servicii la ... (vezi toată discuția)
Hartuire telefonica maryanna maryanna buna! ce pot sa fac? ma suna un barbat cu numar de vodafone, ma ameninta k ma sechestreaza si ma violeaza, k ma urmareste de un an si jumatate, etc, mia zis sa ... (vezi toată discuția)
Hartuire se... karl_holcroft karl_holcroft Buna seara, Am observat existenta unor mesaje de raspuns in topicul HARTUIRE SEXUALA\"insa din cauza setarilor si interdictiilor de acces la site-uri ... (vezi toată discuția)