avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Detinut - telefon mobil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Detinut - telefon mobil

daca unui detinut i se gaseste asupra lui in arest telefon mobil si exista dovezi care este sanctiunea si cat i se adauga la pedeapsa?de exemplu daca avea de facut 5 ani i se adauga?multumesc
Cel mai recent răspuns: ioana_moraru92 , utilizator 19:19, 27 Martie 2011
ioana_moraru92 a scris:

daca unui detinut i se gaseste asupra lui in arest telefon mobil si exista dovezi care este sanctiunea si cat i se adauga la pedeapsa?de exemplu daca avea de facut 5 ani i se adauga?multumesc

sincer sa fiu nu am auzit sa se intocmeasca dosar penal pentru un telefon mobil...din cele relatate de dumneavoastra reiese ca detinutul nu se afla in arest ci in executarea pedepesei daca nu ma insel ;))...ori alba ori neagra?
Din faptul că se afla în executarea pedepsei nu rezultă neapărat că se afla în penitenciar. Putea fi în arestul poliţiei, din varii motive, chiar dacă era în timpul executării pedepsei.

De altfel, ulterior postării mele anterioare, s-au făcut precizarea:
ioana_moraru92 a scris:

Mda sunt o groaza de lucruri care se invart sa zicem asa in cerc,chestia este ca el se afla in arestul politiei isi ispaseste o pedeapsa de 5ani.

În situaţia asta nu se poate aplica art. 74 ind.2 din Legea 275/2006 mod. şi compl. care se referă strict la
Introducerea de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar
=D>

Rămâne abaterea disciplinară. Ea poate avea influenţă asupra eliberării condiţionate. #-o
Este recomandabil, pentru a putea beneficia de eliberare condiţionată, să respecte regulamentul ... bla bla bla.

da el are sentinta definitiva de 5ani si este pe arest nu in penitenciar.a fost si pe peniteniciar dar a fost adus din nou pe arest din anumite motive iar cu telefonul l-a gasit pe arest.nu l-a gasit cu telef la el ci au inregistrari ca a vb ..
da cum spunea colegul de mai sus...atunci situatia de sus va fi o circumstanta negativa in cazul institutiei eliberarii conditionate.din pacate...insa nu inteleg ce cauta in arestul politiei..nu mi-e clar acest aspect
pai nu a fost dus...si lucreza la bucatarie acolo si la popota din cate am inteles...deci sanse oricum din cate am inteles nu erau nici in toamna sa nu iasa de la colegi dvs...nu sunt sanse pentru noul cod penal desi ar fi trebuit sa-si mai spele din pacate cei de sus...sa intre in vigoare.,..

Alte discuții în legătură

Infractiune sau abatere disciplinara? andreeapetrescu andreeapetrescu Buna ziua, Va rog respectuos sa ma ajutati intr-o problema. Unei cunostinte care se afla in regim de detentie momentan i s-au intamplat urmatoarele: la ... (vezi toată discuția)
Cerere de reabilitare judecatoreasca IULIA47 IULIA47 Buna seara, vin cu deosebita rugaminte sa-mi confirmati sau i-mi imfirmati daca se poate formula cerere de reabilitare judecatoreasca conform codului penal si ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am la recurs la o contopire de pedespse? mely_mely16 mely_mely16 buna as dori sa aflu ce sanse ar if in recurs ca contopirea de pedepse sa se admita mentionez ca sunt 2 fapte un furt in 2007 in primavara si o talharie ... (vezi toată discuția)