avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Manifestatie de protest
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Manifestatie de protest

Stimati colegi,sunt liderul unei formatiuni politice intr-un mic municipiu din Romania,vreau sa organizez un miting de protest impotriva desfiintarii spitalului din localitate,vreau sa atrag cu adevarat atentia asupra acestei actiuni,iar pt asta am gandit urmatoarea speta:
Vreau sa organizez un mic scenariu/piesa de teatru-proces public in care inculpatul(cel ce se face vinovat de desfiintarea spitalului) sa fie un manechin imbracat frumos la costum-"invitat special...dl.Csiki Attila" - nu Cseke cum se numeste Ministrul Sanatatii :O
Acest manechin va fi judecat de multiume si condamnat la moarte prin spanzuratoare.Sentinta se va pune in aplicare pe loc in fata oamenilor adunati in fata primariei.
Intrebarea mea catre dvs:ce riscuri imi asum si cum pot evita eventualele sanctiuni???
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 11:59, 23 Martie 2011
Vedeti ca exista legislatie cu privire la organizarea unor astfel de manifestari.Daca nu gresesc , ar fi LEGEA nr. 60 din 23 septembrie 1991 (*republicata*)
privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice.
Cat priveste scenariul dvs. ,punerea lui ,,in scena" , ar putea fi interpretat drept instigare la violenta.Adica sunteti cam drastic cu ,,pedeapsa"> Plus ca nu respectati unele principii de drept,, dreptul la un proces echitabil", ,,prezumtia de nevinovatie", etc., iar in plus pedeapsa cu moartea a fost abolita cu vreo 22 ani in urma:D
Si nu trebuie sa uitati ca in Romania pedeapsa cu moartea a fost abolita. Asa ca scenariul trebuie mutat intro perioada anterior anului 1990 dar piedica va fi ca atunci nu se desfiintau spitale, se construiau.
@pneagu, corect. Pe atunci macaralele isi inaltau mandre bratele pretutindeni.
@cristi panait, inca ceva. Consider ca problema este cu atat mai sensibila cu cat domnul ministru al sanatatii este cel vizat (al carui nume e bine sa nu-l scriem, insa e bine sa tinem cont si de originea dumnealui, sa nu se interpreteze si altfel) .
Dvs. sunteti liderul unei formatiuni politice? tineti cont si de faptul ca aceste miting-uri sunt organizate de sindicate in general si ca ca ele trebuie autorizate de catre o comisie din cadrul primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cel mai bun actor roman? ContSters176126 ContSters176126 de Toma Caragiu va mai aduceti aminte?de Birlic?etc.,etc, nu stiu daca e potrivit cel mai ,cea mai!multi au fost sau sant buni. (vezi toată discuția)
Ne ia statul 10% sau 25% din salarii? Dana Drambarean Dana Drambarean Buna, Am citit proiectul de OUG....acolo scria ca statul o sa ia 25% din salariu. La televizor in schimb se poarta tot felu de discutii cum ca o sa ia doar ... (vezi toată discuția)
Ion luca caragiale - viata si opera trope_doi trope_doi Ion Luca Caragiale (n. 30 ianuarie 1852, Haimanale, jud Prahova, azi I. L.Caragiale, jud Dambovita, d. 9 iunie 1912, Berlin) A fost dramaturg, nuvelist, ... (vezi toată discuția)