avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA recuperare tva 2
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

recuperare tva 2

Am un srl si am de recuperat tva, in urma controlului s-a procedat la suspendarea inspectiei fiscale. de atunci au trecut 3 luni.
ce legatura are recuperarea de tva cu suspendarea inspectiei fiscale ?
Cum pot sa-mi recuperez tva ?
Ce pasi trebuie urmati?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 18:53, 6 Iunie 2008
Va veti recupera TVA-ul dar mai dureaza.

Vedeti asta.
În temeiul art. 33 alin. (3) din Hotarârea Guvernului nr. 208/2005 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice si a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile ulterioare, si al art. 102 alin. (4) si (5) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:
Art. 1
Inspectia fiscala poate fi suspendata de catre conducatorul inspectiei fiscale competent, la propunerea organelor de inspectie fiscala care efectueaza inspectia fiscala.
Art. 2
Inspectia fiscala poate fi suspendata când este îndeplinita una dintre urmatoarele conditii si numai daca neîndeplinirea acesteia împiedica finalizarea inspectiei fiscale:
a)necesitatea efectuarii unuia sau mai multor controale încrucisate;
b)necesitatea remedierii unor deficiente constatate în timpul inspectiei fiscale si care au facut obiectul unei "Dispozitii privind masurile stabilite de organele de inspectie fiscala";
c)necesitatea obtinerii unui punct de vedere de la una sau mai multe directii de specialitate din cadrul Ministerului Finantelor Publice sau al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala ori emiterii unei decizii a Comisiei fiscale centrale;
d)necesitatea efectuarii unei expertize conform Codului de procedura fiscala;
e)necesitatea efectuarii de cercetari specifice pentru identificarea unor persoane fizice sau stabilirea realitatii unor tranzactii;
f)solicitarea suspendarii formulata de catre contribuabil ca urmare a aparitiei unei situatii obiective care împiedica desfasurarea inspectiei fiscale. Pe parcursul desfasurarii unei inspectii fiscale contribuabilul poate solicita, în scris, suspendarea acesteia, numai o singura data;
g)necesitatea solicitarii unor informatii suplimentare din alte state membre ale Uniunii Europene cu privire la operatiunile intracomunitare ale contribuabilului verificat.
*) - Conform art. 8, prevederile art. 2 lit. g) intra în vigoare la data aderarii României la Uniunea Europeana.
Art. 3
(1)Propunerea de suspendare va fi facuta în scris de catre organele de inspectie fiscala prin întocmirea unui referat avizat de seful de serviciu coordonator, care va fi supus aprobarii conducatorului inspectiei fiscale competent.
(2)Referatul va contine una sau mai multe dintre conditiile prevazute la art. 2 care au stat la baza propunerii de suspendare, precum si actiunile care urmeaza a se efectua.
Art. 4
Referatul aprobat de conducatorul inspectiei fiscale competent va fi anexat la raportul de inspectie fiscala încheiat la finalizarea inspectiei fiscale.
Art. 5
Data de la care se suspenda actiunea de inspectie fiscala va fi comunicata în scris contribuabilului.
Art. 6
Dupa încetarea conditiilor care au generat suspendarea, inspectia fiscala va fi reluata, data acesteia fiind comunicata în scris contribuabilului.
Art. 7
Directia de metodologie si proceduri pentru inspectia fiscala, Directia juridica, Directia economica si administrativa, directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti si Directia generala de administrare a marilor contribuabili vor lua masuri pentru aplicarea si ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
Art. 8
Prevederile art. 2 lit. g) intra în vigoare la data aderarii României la Uniunea Europeana.
Art. 9
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
-****-
p. Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala,
Bogdan Iulian Hutuca

Publicat în Monitorul Oficial cu numarul 768 din data de 8 septembrie 2006

Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2008
ContSters42967, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control de fond aurelia p. aurelia p. buna ziua, am fost anuntata ca in data de 06.10.2008 voi avea control de fond la societate. ultimul control de fond l-am avut in anul 2000 , de atunci am ... (vezi toată discuția)
Contribuabil inactiv vedea vedea Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca in conformitate cu ordinul ANAF 819/2008 , privind declararea contribuabililor inactivi , daca nu depun la doua termene ... (vezi toată discuția)
Este adevarat ca putem scapa de dobanzi ? majoritar majoritar Am citit pe forumul dv. ca guvernul pregateste o OG.prin care cei care au darile la zi pot scapa de dobanzi,ESTE ADEVARAT ? In speta eu am dobanzi mai mari ... (vezi toată discuția)