avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii cum pot intra in somaj?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

cum pot intra in somaj?

Buna ziua. Am lucrat la o firma de pariuri hipice din Bucuresti timp de 1 an si 3 luni si am avut si contract de munca. Totul era bine si frumos pana cand au inceput sa intarzie cu salariile. In urma cu doua saptamani ne-au anuntat ca firma nu mai avea cum sa ne platesca salariile. Mentionez ca banii pt salarii veneau de la investitori straini. Am intrat toti angajatii in concediu fara plata pana la sfarsitul lunii cu promisiunea ca ne vom primi banii pana pe 15 aprilie. As vrea sa stiu cum as putea sa beneficiez de somaj si ce trebuie sa fac. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 16:55, 23 Martie 2011
Pentru a putea beneficia de somaj trebuie ca incetarea contractului dv de munca sa se faca din motive neimputabile dv.
Asa incat, lasati angajatorul sa ia el initiativa desfacerii contractului dv, prin desfiintarea postului pe care il ocupati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez ca sa beneficiez de indemnizatie de somaj? babycika babycika Buna ziua.Am lucrat la un lant de magazine,care dupa un an a intrat in faliment.Mie mi-a expirat contractul cu firma respeciva pe 5.04.2012.La data de ... (vezi toată discuția)
Ce metoda de incetare a cim trebuie aplicata pentru a beneficia de indemnizatie de somaj? andreea_smadu andreea_smadu Am fost sunata de un reprezentant al firmei pentru care lucrez (mentionez ca patronul detine 2 firme cu acelasi profil iar eu figurez ca angajat la una din ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca - perioada determinata 1 luna Cris001 Cris001 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, am CIM pe perioada nedeterminata. Sunt angajat de mai bine de 12 luni, compania mi-a propus incetarea contractului de munca ... (vezi toată discuția)