avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... politistul poate fi chemat ca martor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

politistul poate fi chemat ca martor?

Sunt in situatia in care doresc sa am ca martor un politist care a constatat(serv.112) o violare de domiciliu .Poate el avea motiv sa lipseasca de la proces spunand ca e la servici sau ca nu are chef sa vina?Va fi el sau eu amendata de judecator daca nu vine la proces?Va multumesc anticipat pentru opinii.......
Este vorba de un proces de evacuare a unor chiriasi care nu mai vor sa paraseasca
Cel mai recent răspuns: Alina Cassandra Dobre , Avocat 21:44, 23 Martie 2011
da, poate fi chemat si daca nu se prezinta poate fi emis mandat de aducere pentru acesta, poate fi si amendat.
oricum, daca in speta, a fost anuntat serviciul 112 pentru aceasta situatie, acestia ar fi trebuit sa intocmeasca un proces-verbal in acest sens si puteti sa il solicitati ca sa nu va mai incurcati cu marturii.
Sunt scutiti de a fi martori:
1. slujitorii cultelor, medicii, moasele, farmacistii, avocatii, notarii publici si orice alti muncitori pe care legea ii obliga sa pastreze secretul cu privire la faptele incredintate lor in exercitiul indeletnicirii;
2. functionarii publici si fostii functionari publici, asupra imprejurarilor secrete de care au avut cunostinta in aceasta calitate;
3. cei care prin raspunsurile lor s-ar expune ei insisi sau ar expune pe vreuna dintre persoanele aratate in art. 189 la pct. 1 si 2 la o pedeapsa penala sau la dispretul public.

@Margareta Stanciu

Dreptul la tăcere este un drept al persoanei ce se
exercită şi se realizează în domeniul comunicării sociale în concordanţă cu celelalte drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului.
Nimeni nu poate fi obligat sa depuna marturie !

Poate invoca dreptul la tacere si n-ai ce-i face ! Sperjur si celelalte comite DUPA ce a depus juramantul.Aici chiar e o chestie de finetze. Nu multi stiu ca martorul (corect : persoana chemata sa depuna marturie) poate sa taca fara sa fie infractiune/contraventie.
Parerea mea !
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
ContSters196414, utilizator
cereti procesul - verbal intocmit cu ocazia constatarii violarii de domiciliu si ar trebui sa fie suficient, daca in acesta scrie cele sustinute de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notarul - poate fi martor ? viktorV viktorV 1. Notarul de stat - poate fi martor în procesul civil, tocmai pentru constatarea nulității absolute a înscrisului pentru care el însuși, a semnat ... (vezi toată discuția)
Mediator si avocat in aceeasi speta albastrelbyo albastrelbyo Buna ziua, domnul x in calitate de mediator a participat la o mediere,s-a semnat procesul verbal ca partile nu s-au inteles si problema respectiva se va ... (vezi toată discuția)
In ce conditii un avocat nu poate depune marturie ? lala2011 lala2011 pe scurt , fostul avocat al paratului este chemat sa depuna marturie , de catre actualul avocat al paratului , vis a vis de faptele reclamantului? articole ... (vezi toată discuția)