avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... in ce conditii un avocat nu poate depune marturie ?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

in ce conditii un avocat nu poate depune marturie ?

pe scurt , fostul avocat al paratului este chemat sa depuna marturie , de catre actualul avocat al paratului , vis a vis de faptele reclamantului?

articole / legi care sa prevada aceasta situatie?
ma intereseaza atat argumente pro cat si contra.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 24 Martie 2012
de[inde decaz.in peneal se poate usor, in civil se poate apara de obligatia de confidentialitate, confrom legii avocaturii.
e vorba de civil ..drept comercial
este etic? ce valoare are o astfel de marturie? e ca si cum ar avea doi avocati paratul,,,,
Potrivit art.191 C.proc.civ. sunt scutiţi de a fi martori:
1. slujitorii cultelor, medicii, moaşele, farmaciştii, avocaţii, notarii publici şi orice alţi muncitori pe care legea îi obligă să păstreze secretul cu privire la faptele încre-dinţate lor în exerciţiul îndeletnicirii;
......
Astfel persoanele ţinute de păstrarea secretului pot depune mărturie, dacă au fost dezlegate de această obligaţie de către cei interesaţi şi dacă ele consimt să fie audiate . Aceste persoane pot depune mărturie chiar în lipsa acordului celui interesat în păstrarea secretului. În doctrină se subliniază că divulgarea secretului profesional expune pe martor la sancţiuni, dar nu constituie temei pentru anularea depoziţiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea interzice preotului sa depuna marturie utiliyator utiliyator Ce lege interzice unui slujitor al cultelor sa depuna marturie in un proces ? ART. 191 cod procedura civila Sunt scutiţi de a fi martori: 1. ... (vezi toată discuția)
Notarul - poate fi martor ? viktorV viktorV 1. Notarul de stat - poate fi martor în procesul civil, tocmai pentru constatarea nulității absolute a înscrisului pentru care el însuși, a semnat ... (vezi toată discuția)
Asistentii medicali sunt obligati sa fie martori la un proces?? Berteanu Berteanu Exista lege prin care un asistent medical este obligat de catre politie sa depuna marturie intr-un proces? Asistentul medical se afla in timpul serviciului. (vezi toată discuția)