avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Referitor la Cine isi bate joc de noi?...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Referitor la Cine isi bate joc de noi?...

Pai noi ne batem joc de noi insine ca le permitem la mizeriile si la nesatulii astia sa faca ce vor cu noi si cu banii nostrii!!
Trebuie sa nu mai fim lasi si prosti si sa iesim cu totii in strada sa ne spunem parea, pana cand se schimba ceva .Daca nu vom face astea vom muri majoritaea de foame si durere!! Mult nu mai este!!
Daca vrem ceva pt. urmasii nostrii si sa nu se aleaga praful de tara asta trebuie "sa punem piciorul in prag"ca sa-i facem pe hotii astia sa plece sa-si cheltuie averi;e dobandite necinstit,ca nu se mai satura hienele astea,macar sa ne lase si pe noi sa traim!!
Ca noi acuma de abia supravietuim sau mai bine zis ne taram de pe o zi pe alta!!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 14:00, 29 Martie 2011
Nu cred ca are vreo importanta cum alegi atata vreme cat nu ai pe cine sa alegi. Clasa politica este aceeasi indiferent de pozitia in care e asezat partidul, in fuctie de doctrina aleasa. Atat timp cat nu va exista o alternativa la cei ce compun actuala clasa politica, nu este nimic de facut.
@trope_doi
...televizorul vecinului? E constructiv sa-mi cumpar unul la fel sau mai breaz ca al vecinului, distructiv ar fi sa-mi doresc sau sa-l blestem sa-i ia foc televizorul lui sau chiar sa pun mana si sa i-l arunc pe geam :))

...educatia prin televiziuni? Toata lumea zice ca nu, dar...chiar "si tu Brutus?" :)) Te stiu o persoana originala si foaaaarte rationala. :) In fine! Parerea mea este ca au aceasta datorie neoficial si necontractual, dar macar daca si-ar face politica editoriala cu decenta...si tot ar fi un castig. Daaaa, televiziunile trebuie sa aiba un rol educativ benefic. Cu cat mai multe surse de educatie, cu atat mai bine!

trope_doi a scris:

Rolul televiziunii nu este sa “educe”. Cu atat mai putin rolul televiziunilor private. Pentru educatie exista parintii – in primul rand – educatorii, profesorii etc

Patriotism? Acum, cand se tinde la desfiintarea granitelor, cand se tinde spre “o Europa unita”? Ce e patriotismul azi? Sa trimiti la moarte tinerii, in razboaie care nu sunt ale lor?

Marrian a scris:
in fond si la urma urmei daca eu si ai mei traim bine ce ne mai pasa de restul.

Ohooo.... Ar trebui sa ne pese de restul, pentru ca lor le pasa de noi: vor face tot ceea ce pot sa... ”moara si capra noastra”.

Cu scuzele de rigoare: nu-mi voi identifica idealurile cu tzara.

:magic:Aceasta este parerea mea si da, cred ca doar prin oameni morali, cu inteligenta si devotament fata de tara se poate realiza un lucru maret.

Rolul esential al televiziunilor private nu este acela de a educa dar nici sa faca bani indobitocind si mai mult oamenii. Oricum televiziunile private sunt un lucru bun si in viitor acestea se vor cizela, in sensul ca publicul va deveni mult mai selectiv.

Cat priveste patriotismul nu ma surprinde remarca ta dar ma intristeaza.
Nu razboaiele se indentifica cu notiunea de patriotism ci sentimentul de apartenenta la o regiune, la un teritoriu. Suntem europeni dar inainte de a fi europeni suntem cetateni ai acestei tari. Cum crezi ca poti, in ziua de astazi, sa vorbesti aceasta limba si locuiesti pe aceste meleaguri fara sacrificiul si devotamentul fata de tara al inaintasilor. Daca ne vom uita trecutul vom ramane doar niste umbre. Europa, ce poate face ea pentru tine daca vei uita cine esti si de unde te tragi. Scuza-ma, acum da... suntem europeni si trebuie sa gandim in consecinta. Nu te lasa amagit, Europa nu este decat un amalgam de popoare care s-au luptat ani la rand pentru suprematie si care acum, in ceasul de pe urma, s-au gandit sa se aseze la o masa comuna de tratative. Insa pentru a ne castiga un rol in aceasta Europa unita, pentru a ne face respectati nu trebuie sa uitam faptul ca suntem romani si ca suntem datori fata de aceasta tara (buna sau rea ) care este casa noastra in definitiv. Nu trebuie sa sa te gandesti ce poate sa faca tara pentru tine ci ce poti sa faci tu ca si cetatean pentru acesta tara. In 2007 am intrat in UE, si inca nu a curs lapte si miere. De ce? Pentru ca nimic nu o sa se schimbe cat timp nu ne vom schimba mentalitatea. Numiti-o cum vreti eu ii spun patriotism. Suntem chiar atat de jalnici si nu avem mandrie. Pacat. Atunci cred ca ne meritam soarta.

Cu scuzele de rigoare: nu-mi voi identifica idealurile cu tzara.

Tocmai de aceea am spus ca nevoia acuta de oameni morali este acolo unde se iau deciziile acestei tari. Nu oricine este capabil de acest lucru, poate nici eu ca nu oi fi vreun sfant :innocent: ;) insa nu este rau in a incerca.
Pentru a putea iesi din acest rahat in care ne cufundam trebuie sa fim mai uniti ca si popor si sa avem idealuri constructive. Insasi principiul pe care se bazeaza aceasta UE este "unitate in diversitate" Nu trebuie sa ne revoltam doar ca sa darmam ceva ci revolta trebuie sa fie una constructiva care sa lase un viitor celor care vor urma. Vorba lui Stefan, Moldova nu este a mea si nici a voastra, si nici a urmasilor vostri, ci a urmasilor urmasilor (v)nostri. :D
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
ContSters61634, utilizator
Este ceva gresit in a ma simti… solidara cu oamenii in general si nu cu o natie, in special? Aceasta in ceea ce priveste patriotismul... Nu ascund niciodata faptul ca sunt cetatean roman, dar cand oamenii nu vor sa fie uniti ce pot face pentru ei? Sa ii unesc cu forta?
Faptul ca m-am nascut in RO nu e o alegere personala si “locul nasterii” nu-mi impune… nationalism = patriotism (mai mult sau mai putin)

Cat timp oamenii – de oriunde ar fi ei – nu inteleg interdependenta nu pot face ceva pentru ei (sau cu ei)… Nu e vina mea ca le “vad” individualismul… Nu ma dau pe dupa cires si spun lucrurilor pe nume fie ca unora le place, fie ca nu (si aceasta nu inseamna ca am dreptate) :)

Un roman imi poate spune orice despre un alt roman…M-ar distra, m-ar intrista sau m-ar lasa indiferenta Dar sa nu o faca un… cetatean strain. :hm: se pare ca, putintel, asa… sunt patriot?

Nu suntem jalnici, si avem mandrie. Cred, totusi, ca cei mai multi se tem pentru confortul familiilor… E dreptul lor, dar teama nu ii va ajuta sa rezolve ceva. Lucrurile nu se schimba in bine folosind o bagheta magica. Sigur, cand vine altul si se sacrifica pentru binele obstesc… e altceva. Dupa razboi multi viteji se arata.

Cativa avem idealuri… dar idealurile noastre nu prea coincid cu ale multimii – probabil pentru ca… totul trece prin stomac?
~ ~ ~ ~ ~ ~
Mi-am amintit un “episod” interesant, o “mostra” de educatie. Pe un bulevard intens circulat sade un cersetor fara un picior – isi expune ciotul pentru a starni mila trecatorilor. Pe langa el trec, la un moment dat, o batrana cu un copil – nu mai varstnic de 7 ani. Ce face copilul? Incepe sa rada in hohote, strigand: “Uite, buni, ala n-are un picior!” Si da-i si razi! Il atentioneaza “buni” pe copil ca nu e frumos ce face? Nu. Sigur, o va face acasa – ar fi unii tentati sa creada. O tanara, cu un copil in carucior, se adreseaza batranei ca… nu-i tocmai in regula sa permita pustiului asemenea comportament. Incepe atunci batrana sa racneasca injuraturi si fel de fel catre “tupeista”, in timp ce nepotul radea de zor.
Cu romani ca aceasta batrana sa fie solidar cine vrea. Iar RO va ajunge sa… apartina celor ca nepotul acestei batrane? Privind in jur parca as zice… “da” :(
trope_doi a scris:

Cu romani ca aceasta batrana sa fie solidar cine vrea. Iar RO va ajunge sa… apartina celor ca nepotul acestei batrane? Privind in jur parca as zice… “da” :(

Din pacate trebuie sa fiu de acord cu dvs
:(:(:(

Alte discuții în legătură

Mesaje de ziua romaniei MARGARETA  STANCIU MARGARETA STANCIU [quot]In aceasta zi pentru Romania si pentru romanii nostri si tara noastra nu as da nici o tara,nu mi-as schimba nationalitatea pentru ca am suflet de roman ... (vezi toată discuția)
Pentru ce se bat.................? miluc miluc Va rog sa va spuneti parerea in mod decent despre................ ... (vezi toată discuția)