Pai noi ne batem joc de noi insine ca le permitem la mizeriile si la nesatulii astia sa faca ce vor cu noi si cu banii nostrii!!
Trebuie sa nu mai fim lasi si prosti si sa iesim cu totii in strada sa ne spunem parea, pana cand se schimba ceva .Daca nu vom face astea vom muri majoritaea de foame si durere!! Mult nu mai este!!
Daca vrem ceva pt. urmasii nostrii si sa nu se aleaga praful de tara asta trebuie "sa punem piciorul in prag"ca sa-i facem pe hotii astia sa plece sa-si cheltuie averi;e dobandite necinstit,ca nu se mai satura hienele astea,macar sa ne lase si pe noi sa traim!!
Ca noi acuma de abia supravietuim sau mai bine zis ne taram de pe o zi pe alta!!
:((partial ai dreptate dar uite ce spunea Andrei Pleşu: “E totuna cu a spune «sunt mândru că am nasul cârn» . Nu te-a întrebat nimeni dacă vrei să te naşti român şi n-ai fost declarat român de un juriu care ţi-a evaluat, în prealabil, virtuţile. Dacă românii sunt Enescu şi Brâncuşi, mă bucur să fac parte din aceeaşi comunitate cu ei. Dar dacă românii sunt Emil Bobu, Aurelian Bondrea, nu sunt prea încântat de vecinătate”.:D
Hmm ne este rusine de noi...ce zice presa ... "patriotismul nu mai este la moda" ...acum granitele dispar...si romanul pune botul, si nu se uita cum marile popoare isi respecta teribil valorile lor nationale.
Patriotismul nu este ceva care iti este impus din afara, el este un sentiment, o emotie profunda pe care o porti in suflet. Nu vad de ce americanii, (America frist),francezii,ungurii si altii au dreptul sa fie patrioti si nationalisti in limite rezonabile si noi nu.
Deh avem si defecte ca si popor... o gramada dar sunt greselile noastre si trebuie sa ni le asumam.
Recunosc ca stomacul este important si ca nimeni nu trebuie sa suporte ignoranta celor care ne conduc. Omul este speriat de ziua de maine si nu stie daca va mai avea paine pe masa. Insa nu doar stomacul este cel pe care trebuie sa il hranim. Nu doar pentru stomac s-au luptat cei care au pus bazele acestei tari ci pentru ca noi sa ne faurim un viitor comun, pentru ca noi acum, pe acest forum sa ne putem exprima liber. Nu putem doar sa asteptam sa moara si capra vecinului. Daca vrem intradevar sa iesim in strada ok hai iesim dar ce punem in loc. Astfel, eu cred ca trebuie sa fim solidari. Priviti la japonezi cum tara lor a fost zguduita din temelii si sunt solidari, sunt civilizati. Pai la noi cand au fost inundatiile jandarmii au trebuit sa ia masuri de scuritate pentru a se stopa furturile, apoi daca se face reducere la un magazin se calca romanul un picioare sa apuce si el chiar daca nu ii trebuie lucrul ala.
Cine isi bate joc de noi?Parerea mea umila si care bineinteles nu conteaza, cum de altfel multe dintre parerile expuse mai sus nu conteaza(cu scuzele de rigoare si fara a vrea sa ofensez pe cineva),este ca fiecare isi bate joc de fiecare, noi toti ne batem joc de noi toti.
Am citit opiniile dumneavoastra :bow: ,dar daca imi dati voie eu am o intrebare:ce putem face ca nimeni sa nu isi mai bata joc de nimeni?
Asa ceva este o utopie, dincolo de faptul ca impresia ca cineva isi bate joc de noi poate fi cu totul si cu totul falsa pe motiv de mania persecutiei .
aradna a scris: Parerea mea umila si care bineinteles nu conteaza, cum de altfel multe dintre parerile expuse mai sus nu conteaza
... am o intrebare:ce putem face ca nimeni sa nu isi mai bata joc de nimeni?
Avand in vedere ca... parerile scrise mai sus nu conteaza, :) de ce ar conta parerile scrise de aici inainte? Mai ales ca in textele de mai sus sunt inserate si posibile solutii (desi, cum zice elga50, e utopie sa credem ca va veni ziua cand omul nu-si va mai bate joc de om) – fie direct fie indirect.