Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am. Eu nu am studii juridice si nu stiu ce sa aleg. Am terminat un curs de mediatori si acum trebuie sa ma autorizez si trebuie sa aleg intre doua lucruri: birou de mediere su societate civila de mediatori. Nu stiu ce implica societatea civila de mediatori si care ar fi capitalul pentru aceasta societate? Va multumesc pentru raspuns.
Daca spuneti ca societatea civila profesionala se infiinteaza la registrul comertului ma puteti ajuta si pe mine sa-mi comunicati ce cod CAEN ar trebui pus la obiectul principal de activitate si in ce forma juridica s-o incadrez, SRL,SA, SNC, etc, PFA, II, AF, tinand cont ca registrul comertului numai asa ceva are competenta sa autorizeze ca infiintare?
Din pacate, nici eu pana in momentul de fata nu m-am lamurit in aceasta privinta. Se poate infinta o societate civila profesionala sub forma juridica a pfa? Am sa incerc sa ajung la consiliul de mediere poate ma lamureste cineva acolo. Daca aflu mai multe va comunic si dumneavoastra.
Ar fi bine sa intrebati la Consiliu sa ne lamurim cu totii, daca infiintarea unei societati profesionale civile se face la registrul comertului sau se face in conformitate cu Hotararea nr. 5/13.05.2007 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere, art. 32-34 si art. 22 din Legea 192/2006, adica intocmiti d-voastra un Statut in conformitate cu Anexa 4 la regulament dupa modelul prezentat acolo si va duceti cu el pur si simplu la Consiliu pentru a fi aprobat si apoi trecut/inregistrat in "Registrul de inscriere a formelor de exercitarea profesiei", iar de acolo mai faceti un singur drum la Administratia Financiara unde va inregistrati fiscal cu hartiile obtinute de la Consiliul de Mediere.
Mediator si pfa
mitan1989
am un pfa cu activitate de consiliere financiara caen 7022,am urmat cursurile de mediator,
intrebare--------la registrul comertului mi s-a spus ca nu pot fi ... (vezi toată discuția)