avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Societate civila sau birou? URGENT
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Societate civila sau birou? URGENT

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am. Eu nu am studii juridice si nu stiu ce sa aleg. Am terminat un curs de mediatori si acum trebuie sa ma autorizez si trebuie sa aleg intre doua lucruri: birou de mediere su societate civila de mediatori. Nu stiu ce implica societatea civila de mediatori si care ar fi capitalul pentru aceasta societate? Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: rtek , utilizator 23:31, 18 Aprilie 2011
Cristea Marina a scris:

Societatea civila profesionala se infiinteaza la registrul comertului?


Nuuuu!!! Hotararea nr. 5/ 13.05.2007 pentru aprobarea regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere (MO 505/27.07.2007, art. 33 alin (2): "Contractul de societate civila profesionala si statutul acesteia se inregistreaza la Consiliu":) Este societate civila nu comerciala!
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
rtek, utilizator
Multumim frumos pentru raspuns. Intrebarea este ce facem dupa? Se merge la Administratia Financiara si se inregistreaza societatea civila? Cum se platesc impozitele ptr aceasta? Se poate tine contabiliate simpla sau este obligatoriu un contabil autorizat?
Societatea civila profesionala, este o asociere intre doua sau mai multe persoane fizice care au calitatea de liber profesionist. Ea se inregistreaza ca atare la fisc, obtinandu-se un cod identificare fiscala (in baza autorizatiei emise de catre Consiliul de Mediere). Contabilitatea se tine in partida simpla (registru jurnal, registru inventar, registrul mijloacelor fixe si obiectelor de inventar, RUC, etc). Daca sunt salariati se depun declaratiile de rigoare, state de plata, etc. Daca este platitoare de tva se intocmeste decontul trimestrial sau anual, functie de CA. La inceputul activitatii se face pentru intreaga societate o declaratie de impozit estimat. Fiecarui asociat ii va reveni o cota din venitul realizat, in functie de contractul de asociere incheiat. La sfarsitul anului fiscal, se depune o declaratie speciala la fisc cu venitul realizat de intreaga societate si fiecare membru al societatii isi depune la AFP de domiciliu declaratia anuala de venit, proportional cu cota detinuta in contractul de asociere. Emite factura si chitanta (nu este obligata sa achizitioneze casa de marcat)
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
rtek, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediator si pfa mitan1989 mitan1989 am un pfa cu activitate de consiliere financiara caen 7022,am urmat cursurile de mediator, intrebare--------la registrul comertului mi s-a spus ca nu pot fi ... (vezi toată discuția)
Deschidere cabinet mediere! andreeagherasim andreeagherasim Care sunt pasii de deschidere a unui cabinet de mediator, bineinteles dupa absolvirea cursului si cat te costa sa deschizi un astfel de cabinet? (vezi toată discuția)
Mediere, profesia de mediator Dani@ Dani@ In ce conditii pot deveni mediator?Care sunt etapele si conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc pentru a putea deschide un cabinet de mediere?Este necesar ... (vezi toată discuția)