avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contributie la sanatate la vanzarea unui imobil in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contributie la sanatate la vanzarea unui imobil in cazul unei persoane salariate

As dori sa stiu daca trebuie sa platesc contributia la sanatate si pentru venitul obtinut din vanzarea unui imobil ( case), mentionand faptul ca sunt salariat la stat si platesc contributia la sanatate din salariul lunar???
Mltumesc!
Cel mai recent răspuns: psorinp , utilizator 08:26, 21 Octombrie 2011
SECTIUNEA a 5-a
Asiguratii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor, venituri din dividende si dobanzi, venituri din drepturi de proprietate intelectuala

ART. 11
Persoana asigurata are obligatia platii contributiei asupra veniturilor realizate din cedarea folosintei bunurilor, veniturilor din dividende si dobanzi, veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala realizate in mod individual si /sau intr-o forma de asociere si altor venituri care se supun impozitului pe venit numai in cazul in care nu realizeaza venituri de natura celor prevazute la art. 257 alin. (2) lit. a) - d) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare lege; baza de calcul a contributiei nu poate fi mai mica decat un salariu de baza minim brut pe tara, lunar.
ART. 12
(1) Veniturile din cedarea folosintei bunurilor sunt veniturile, in bani si/sau in natura, provenind din cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile, obtinute de proprietar, uzufructuar sau alt detinator legal, altele decat veniturile din activitati independente.
(2) Contributia pentru veniturile prevazute la alin. (1) se aplica la venitul net din cedarea folosintei bunurilor stabilit prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 25% asupra venitului brut determinat potrivit Codului fiscal.
(3) Persoanele care realizeaza venituri de natura celor prevazute la alin. (1) si daca, pana la data de 31 decembrie a anului in curs, aceste venituri anuale sunt sub nivelul a 12 salarii minime brute pe tara, vor plati contributia anual pana la data de 25 a lunii ianuarie a anului urmator, calculata la nivelul a 12 salarii minime brute pe tara.
Ordin Nr. 617 din 13 august 2007
Da va trebui sa platiti contributia la sanatate , o suma din vanzarea acelui imobil.
Nu trebuie sa platiti contributia la sanatate in cazul vanzarii.
@BEN46 Vanzarea nu se incadreaza la cedarea folosintei bunurilor..
Persoanele fizice datoreaza contributia la asigurarile sociale de sanatate asupra tuturor veniturilor realizate in acelasi timp, din urmatoarele surse:

– venituri din salarii si asimilate salariilor;
– venituri impozabile din activitati independente;
– venituri din agricultura si silvicutura;
– venituri din pensii.

Prin urmare, daca o persoana fizica realizeaza in acelasi timp venituri de natura celor mentionate mai sus, contributia se calculeaza asupra tuturor acestor venituri
Poate nu ati inteles: userul a obtinut un venit din vanzarea unui imobil, care nu se incadreaza la niciunul din tipurile de venituri enumerate de Dvs. mai sus.
@Happyend
- Ia cititi Art 12 pct.1 sectiunea a 5-a Ord 617/13august 2007
- venituri impozabile din activitati independente / faptul ca vinzi un imobil ce fel de activitate este ?
Eu am aratat cu litere de lege cea ce am scris daca Dvs. detineti alta lege confirmati cu litera de lege contrariul .

Alte discuții în legătură

Contribuþia la casa de asigurãri de sãnãtate veronica mazarache veronica mazarache Un pensionar care obține venituri din închirieri de bunuri și plătește la fisc taxe trebuie să plătească și contribuția la casa ... (vezi toată discuția)
Cass pers activitati independente lore33 lore33 Buna ziua! As dori si eu cateva informatii, am cateva proprietati in inchiere, anul trecut am fost in sistem de forfetare, anul acesta ca am depasit 5 ... (vezi toată discuția)
Impozit la casmb - ctr inchiriere VerTrad1 VerTrad1 Buna ziua! Spuneti-mi va rog daca trebuie sa platesc impozit la CASMB in cazul in care declar la fisc un contract de inchiriere apartament. Mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)