avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dosar Evacuare, Atributiile Executorului?
Discuție deschisă în Executare silită

Dosar Evacuare, Atributiile Executorului?

Buna Ziua,
Din momentul in care ai adjudecat un imobil la licitatie executorul Jud. ce optiuni are de a evacua persoanele din imobil. spre exemplu executorul meu "nu" a obtinut autorizarea patrundere incaperi fiind incidente cu art. 587 . Acum avocatul meu i-mi spune ca trebuie sa facem dosar evacuare (ordonanta presedentiala) pe numele celor care se afla in imobil? corect? sau era firesc ca executorul sa faca dosarul si cererea persoanelor catre instanta ci nu doar autorizare patrundere?
Avocatul mi-a explicat ca judecatoria a respins cererea autorizare patrundere pentru ca nu face sens deoarece chiar daca patrunzi in imobil nu poti atinge pe nimeni nici macar cu un deget?..
Multumesc
Marius
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 17:09, 27 Aprilie 2011
am avut o discutie cu d-l godot si sper ca dansul a inteles la ce m-am referit atunci cand am spus ca a dat dovada de superficialitate. in niciun caz nu am vrut sa apara ca o jignire si daca a parut asa imi cer scuze public. asa cum bine a spus colega noastra scopul forumului este de a ne perfectioan si nu de a ne da mari sau de a ne jigni aratand cat de bun e unul sau cat de slab e altul.
Viata si studiile efectuate m-au invatat unele lucruri printre care:
- nu exista adevaruri absolute deci nimeni nu poate pretinde ca are dreptate in totalitate, mai ales atunci cand nu ai in fata decat o parte din speta. acest lucru ma face sa trec la urmatorul lucru invatat
- adevarurile partiale sunt cele mai periculoase
- nu judec niciodata pe nimeni daca nu il cunosc personal si mai ales nu judec niciodata un om pe baza faptului ca face parte dintr-o breasla si nicio breasla dupa cativa indivizi care fac parte din ea.
ceea ce a spus exbrom este in concordanta cu prevederile legale insa in practica nu totul este asa de simplu.
da, este adevarat. legal ai incuviinţarea, trimiti somatia si astepti termenul de 5 zile dupa care teoretic ce faci daca omul nu elibereaza imobilul in acest termen. probabil ca mergi la fata locului. poate exbrom nu stie dar politia nu vine cu executorul judecatoresc de la primul termen. desi am spus intotdeauna ca nu e corect politia totusi are pretentia ca executorul sa faca singur o prima deplasare si abia dupa ce va vedea ca debitorul se opune sa ceara sprijinul politiei.deci exBrom mai adauga dupa pasul 4 inca un pas. de multe ori vezi ca politia are pretentia ca executorul judecatoresc sa trimita si niste documente justificative atunci cand cere sprijinul si mai vezi ca atunci cand vad ca nu ai titlu o hotarare judecatoreasca au ei pretentia sa le depuna copie dupa autorizarea de patrundere a instantei. ce mai faci atunci? incepi sa mai adaugi pasi de la 4 incolo. asta e. de la teorie la practica e cale lunga.
problema insa nu este ca acesti nu mai sunt doar patru ci au devenit 6 ci ca cei care ii fac sa ii faca cu profesionalism si cei care au atributiuni colaterale: instanta, politia si chiar avocatii partilor sa isi dea concursul pentru aducerea la indeplinire a titlului executoriu asa cum cere legea (vezi art. 373 ind 2 CPriv)
in urmatorul mesaj o sa supun atentiei o speta care pentru mine este destul de grea si o sa va rog sa imi spuneti ce sa fac.
urez tuturor persoanelor de pe forum Sarbatori Fericite indiferent de statut.
Sarbatori fericite!

Din pacate, ajungem la o alta categorie - politistul. O sa ma abtin de la alte comentarii . Doar subliniam ca aveti dreptate in legatura cu ei.

De acord cu dvs in legatura cu diferentele intre practica si teorie, am constatat deseori asta pe pielea mea.
daniele, spune macar ce parere ai despre ultimul meu post. Am dreptate sau ni?. Combate!
:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare locatari ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, In urmatorul caz: o casa este proprietatea parintilor. Casa este executata silit si adjudecata. In casa locuiesc, avand domiciliile acolo, copiii ... (vezi toată discuția)
Autorizare patrundere executor yamada yamada In urma unei licitatii imobiliare, adjudecatarul apartamentului castigat la licitatie cere incuviintarea executarii silite. Pe portalul justitiei vad ca s-a ... (vezi toată discuția)
Adjudecatar - probleme cu evacuarea Irina S. Irina S. Sunt in situatia in care, debitorul desi a fost somat de executor sa paraseasca imobilul pe care l-am adjudecat, ajungand la adresa am gasit in imobil alte ... (vezi toată discuția)