Copiii cui? Ce intrebare este aceasta? Copiii acestia nu au parinti, bunici, ma rog, cine sunt proprietarii? Despre proprietari trebuie sa vorbim, nu despre copii. Nu vreau sa dezvolt ca...
dezvoltati dvs. postarea, sa intelegem!
copiii nostri,a proprietarilor care majoritatea sunt someri.locuim la fostele camine de nefamilisti,unde wc-ul este comun.cata apa poti sa cari de la cisterna sa poti asigura o igiena corespunzatoare? chiar daca sunt cu plata intretinerii la zi,nu am banii necesari sa-mi fac bransament individual si atunci...? restantierii au fost dati in judecata,chiar nu se putea gasi o alta solutie? a cui vina este mai mare? a locatarilor care cat de cat isi plateau datoriile sau a fostei administratore care a plecat luand cu ea si banii,lasand un deficit de aproape 2 miliarde? probabil veti spune sa o dam in judecata... a fost data in judecata,dar a fost destul de desteapta sa nu treaca nimic pe numele ei.in toata aceasta marsavie acesti copii,copiii nostri sufera. ce pot sa-i spun copilului meu cand vine de la wc si vrea sa se spele pe maini,dar nu mai am nici o picatura de apa,fiindca cisterna nu a venit de 2 zile?
ce facem daca din lipsa apei izbucneste un adevarat focar de infectie??? nu uitati ca baia este la comun si suntem 4 familii la un singur wc.mentionez din nou ca chiar nu am banii necesari pentru bransament individual...
Situatia este destul de grava: dar eu nu inteleg cum a putut administratorul sa plece cu banii (se pare ca este o suma destul de mare), conducerea asociatiei ce a facut: presedinte, comitet executiv, cenzor? Aceste persoane ce spun? Sunt la fel de vinovate ca si administratorul. Probabil ca aceste persoane alese erau si remunerate pentru munca depusa,si probabil ca si-au ridicat sumele lunar.
Din pacate, in foarte multe asociatii activitatea se desfasoara in felul urmator:
- la adunarile generale nu participa decat cativa membrii pentru ca ceilalti sunt complet dezinteresati, sau - si mai grav, se convoaca o adunare generala o data la cativa ani;
- persoanele alese sunt dintre cei cativa care participa, de cele mai multe ori acestea habar nu au de activitatea dintr-o asociatie de proprietari, nu cunosc legislatia, dar nici nu ii intereseaza;
- se bucura de mici avantaje (indemnizatii sau ilegal de scaderea de la plata cotelor de intretinere a uneia sau mai multor persoane);
- in conceptia lor administratorul este "sef" iar ei sunt un fel de ajutoare ale administratorului:
- administratorul nu este niciodata verificat pentru ca nu are cine sa-l verifice (de multe ori presedintele cere indicatii de la administrator in loc sa fie invers);
- cenzorul nu are studii de specialitate, el semneaza "ca primarul" sau nu semneaza deloc documentele asociatiei;
Si ne mai intrebam de ce se intampla cazuri ca cel descris mai sus