avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament in care soacra este legatar universal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament in care soacra este legatar universal

Buna ziua
intru pt prima data pe acest forum si am nevoie de ajutor.Soacra mea are testament cu titlu legatar universal pt bunurile ramase dupa socrul meu(dar cu care nu a fost casatorita legitim).A deschis succesiunea la un notariat din provincie, a dus martorii care i au fost ceruti si a asteptat sa fie chemata pt certificatul de mostenitor, dar......... mare surpriza , acesta a fost emis altei persoane(fiicei socrului meu).Intrebarea mea este, cum a putut emite dna notar un certificat de mostenitor unei persoane care nu a avut nici un act in original?Certificatul de deces original, fiind la soacra mea.O alta intrebare ce putem face in acesta situatie avand in vedere ca soacra mea are o pensie f mica iar eu sunt vaduva, pensionara de boala si cu doi copii in intretinere si nu avem bani pt a angaja un avocat?Cum putem beneficia de un avocat din oficiu in cazul in care se ajunge in instanta?Astept raspunsurile si parerile dvoastra si va multumesc .
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2008
tantzimarinescu, utilizator
Mai puteti sa faceti plangere penala pentru neglijenta in serviciu impotriva doamnei notar... Sincer, recomand. Sa fie clar ca oamenii nu pot fi luati de ... fara consecinte.

Dar, pe de alta parte, vad ca nici dv. nu stiti cati frati avea sotul dv., nu stiti care pot fi toti mostenitorii etc. Intai clarificati acest lucru, ca daca se tot schimba scenariul de la o zi la alta, nu cred ca la a zecea varianta va mai raspunde cineva referitor la procente...

Testamentele se centralizeaza, insa numai cele autentificate si nu toate, asa incat mai pot oricand exista testamente olografe... de exemplu. Nu este cazul, aici testamentul era autentic, insa ca discutie generala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sotie testament in concurs cu parintii defunctului loulouRO91 loulouRO91 Buna ziua, Mama mea e desemnata legatar universal prin testament de catre sotul ei. In urma decesului sau, sotia merge la notar pentru deschiderea ... (vezi toată discuția)
Testament revocat prin certificat mostenitor ??? Andrei Koszti Andrei Koszti Speta client: Testatorul face un legat cu titlu universal catre un tert. Dupa moartea testatorului, tertul invita pe cei cu vocatie succesorala nerezervatari ... (vezi toată discuția)
Ce fac cu testamentul? glo glo am primit prin testament un imobil. acum ce ce m-a testata a murit. ce trebuie sa fac? unde merg sa iau in evidenta acel testament ? este testament olograf ... (vezi toată discuția)