ionutanton777ro a scris:
Dreptul de proprietate se poate dobandi si in urma accesiunii, dar si pentru constatarea accesiunii trebuie o hotarare judecatoreasca, in urma careia se va inscrie in CF, nu ?
Bun (desi dupa schimbarile la OCPI nu prea mai e judecatoreasca), dar ce legatura are asta cu registrul comertului? Sau mai bine zis, ce legatura au actele care stau in spatele intabularii cu inmatricularea la RC?
Dovezile privind sediul social / secundar se pot face, dupa caz, cu:
Mie nu mi se pare nimic neclar, zice "dupa caz":
- contract de vanzare-cumparare, intabulat; - se aplica in cazul in care societatea e proprietara sediului in urma cumpararii, se conxeaza cu incheierea de intabulare
- contract de schimb, intabulat; - se aplica in cazul in care sediul provine din schimb si e proprietatea societatii, se conexeaza cu incheierea de intabulare
- ctr de inchiriere: - inreg. la AFP, pt. PF-PJ -
- neinreg. la AFP, pt. PJ - PJ - se aplica in cazul inchirierii sediului, conexat cu incheierea de intabulare;
(...)
- ctr. de comodat, in original, in f. aut. sau sub semn.priv., insotit de actul doveditor al proprietarului, intabulat; - se alica in cazul comodatului, plus incheierea de intabulare
(...)
- extras de CF, in ter. de valabilitate de la depunere - daca societatea e proprietara poate inlocui orice alt document justificativ, intrucat registrul nu are nicio legatura cu titlul de proprietate in sine, ci numai cu dovada lui.
(...)
- proces verbal de receptie a constructiei, intabulat;- de parca s-ar intabula procesul verbal :) Procesul verbal si incheierea de intabulare pot inlocui extrasul, mai ales ca se spunea mai sus ca prin unele parti se elibereaza greu.
Este adevarat ca formularea NM 773 din 1998 este ambigua, incompleta, nu se intelege prea bine daca documentele enumerate se cer in mod complementar sau nu (cum e de exemplu cazul ctr. de comodat sau a ctr. de inchiriere neinreg. la A.F., cand trebuie depus cumulativ si dovada proprietatii locatorului).
Dovada proprietatii locatorului se depune numai ca sa dovedesti ca nu ai inchiriat de la cineva de pe strada, nu ca dovada in sine a titlului tau. Mie sincer nu mi se pare ambiguu!
Desigur, extrasul de CF face cu succes dovada proprietatii, daca e inca in termen.
Insa daca acesta nu s-a obtinut dintr-un motiv sau altul, e clar ca dovada proprietatii se va face cu o hartogaraie de acte. De care si mie mi-e groaza cand am ctr. comodat +ctr.vz.-cp. + aviz constructie + PV predare-receptie, etc..
Ai incercat vreodata fara ultimele 2 pe care le-ai citat? Daca tot ai dovedit comodatul si titlul comodantului, ce treaba ai cu PV de receptie???