avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum sa scap de amenda?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum sa scap de amenda?

Buna seara.
Acum 2 saptamani m-a oprit un politist pt.ca nu purtam centura de siguranta.Imi da amenda 67 de lei iar eu nu semnez procesul verbal.Opreste repede pe unu, semneaza ala,pleaca, plec si eu.In cateva zile primesc de la posta precum ca am o recomandata.Bineinteles ca nu am ridicat-o si dupa cateva zile gasesc in cutia postala procesul verbal .
Intrebarile mele sunt:
1.Nu trebuia sa mi-l aduca cineva de la politie sau macar sa ma anunte cand l-au lasat ca sa pot plati jumatate in 48 de ore?
2.In procesul verbal scrie ca citez:a condus autoturismul fara a purta centura de siguranta, dar nu zice unde, sau pe ce strada.Pot contesta asta?
Multumesc celor care raspund.
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 10:24, 6 Aprilie 2011
Foarte important de precizat , este faptul ca nu recunoasteti fapta acest lucru coroborandu-l cu nesemnarea PV ... in acest mod , solicitati ca Politia sa faca dovada ca ati savarsit contraventia , asa cum rezulta aceasta obligatie din jurisprudenta CEDO relevanta ( exemplu : cauza Anghel c. Romaniei ) .
Lipsa locului savarsirii faptei , atrage nulitatea procesului verbal intrucat nu se poate verifica daca agentul constatator avea competenta de a constata si sanctiona fapta ce vi se imputa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces-verbal de circulatie lmsr lmsr am fost oprit de polita municipala sectia 3 si am fost sanctionat conform og 195 /2002 cu 4 puncte penalizare si amenda de 120 lei.la \'alte mentiuni\' s-a ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie nul adus la usa de politie sandulescusabina87 sandulescusabina87 In data de 21.11.2010 am fost oprita de catre agentii rutieri, din intamplare in acea seara prietenul meu bause si am luat decizia de a conduce desi nu aveam ... (vezi toată discuția)
Proces verbal, sanctionare incalcare reguli circulatie predasgeorge predasgeorge Buna ziua.In urma cu 2 saptamani am fost oprit de un echipaj de politie pentru motivul sustinut de ei cum ca as fi depasit viteza legala cu 29 km/h pe ... (vezi toată discuția)