avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietar cota indiviza???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietar cota indiviza???

buna ziua, as dori sa ma lamuresc ce inseamna proprietar cota indiviza intrucat tatal meu vrea sa-mi treaca pe numele meu si al fratelui meu vitreg un teren (teren simplu intravilan , fara nicio constructie) pe numele amandurora cu, cota indiviza....nu stiu daca sa accept pentru ca nu stiu ce prepune, va rog am nevoie de un raspuns urgent...altfel nu stiu ce sa fac!
multumesc
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 14:54, 29 Martie 2011
Pt prima intrebare: fiind in indiviziune inseamna ca veti detine doar o cota din teren si care va fi stipulata in contract (puteti fi coproprietari in cote egale sau alte cote, conform intelegerii cu fratele dvs.). Cu creditul va fi mai greu, in general bancile se feresc de genul acesta de proprietati pentru ca sunt mai greu de executat daca ar fi cazul. Daca parintii nu introduc in contract o clauza de uzufruct, puteti dispune de cota dvs cum doriti, inclusiv sa o instrainati mai departe (noul dobanditor urmand a deveni coproprietar cu fratele dvs in aceleasi conditii si cote ca si dvs).
Pt a doua intrebare:
Parintii sunt coproprietari in devalmasie asupra imobilului dobandit in timpul casatoriei, nu detine fiecare o cota specificata care sa poata fi instrainata.
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
narcisa_salbatica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la cota de mostenire cu clauza OctaviaMaria OctaviaMaria In urma decesului mamei noastre, eu si fratele meu vom dezbate succesiune pentru un apartament. Eu as dori sa cedez dreptul la cota care mi se cuvine din ... (vezi toată discuția)
Vanzare mostenire buna ziua, in urma decesului parintilor nostri, ... regal service regal service Vanzare mostenire Buna ziua, In urma decesului parintilor nostri, am mostenit impreuna cu ceilalti 3 frati ai mei, 1 teren intravilan cu casa si un teren ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan in indiviziune - nu reusesc sa dau de ceilalti mostenitori. anyidulike anyidulike Buna ziua ! Am un teren intravilan ( cu un imobil construit pe el) obtinut printr-un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Persoana de la ... (vezi toată discuția)