avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

am si eu o nelamurire....daca am lucrat 5 luni prin somaj....si am renuntzat din diferite motive, prin demisie am dreptul la plata concediului de odihna.
stiu ca acum ceva timp abia dupa 1 an de zile angajatul avea dreptul la zile de concediu sau la plata lor in caz de demisie, dar am citit codul muncii si nu am gasit nicaierii asa ceva.
nu este o suma mare, ar fi 9 zile de platit si as vrea sa stiu daca pot cere acesti bani, sau am lucrat prea putin.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:51, 20 Iunie 2008
Buna ziua. Lucrez la o firma de 2 ani si o luna de zile. In acest timp am avut un singur concediu de odihna care l-am luat anul trecut in iunie. Anul acesta sunt programat in luna august sa imi iau concediu. Eu incepand de astazi sunt si prima data in concediu de boala care va fi pana la inceperea concediului de odihna. Mai vreau sa mentionez ca dupa terminarea concediului de odihna vreau sa imi bag lichidarea. Mi-au spus ca nu mai pot sa imi dea concediu pe toata luna ca nu e legal ci numai pe cateva zile (vreo 9-10 zile). E corect si legal sa imi faca asa ceva? Adica dupa doi ani de zile am avut un singur concediu si acum mai cateva zile? Multumesc.
Concediul de odihna se acorda anual, proportional cu perioada lucrata.
Numarul minim de zile de CO este de 21 de zile lucratoare pentru un an de zile lucrat.
Multumesc de raspuns dar in cazul meu tot nu am inteles. Este legal sa imi taie din zilele de concediu pentru ca voi pleca dupa aceea? ultimul concediu a fost anul trecut in iunie si de atunci a mai trecut un an)
Dvs luati concediul de odihna pe anul 2008 ... perioada lucrata este ianuarie-iunie ... CO se acorda raportat la aceste luni, nu la tot anul.
Daca pe anul 2007 nu ati efectuat tot concediul, aveti posibilitatea sa-l faceti acum - este vorba de zilele de CO neefectuate.
Buna ziua. Am fost la Itm si mi s-a spus acolo ca ar trebui sa imi dea firma bani pentru concediul neluat din 2006. Cei de la firma mi-au spus ca s-a bagat lege ca nu se mai dau bani pentru concedii neluate de acum doi ani. Nu mai stiu ce sa fac. Aveti un sfat? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna neefectuat oanaportar oanaportar Buna dimineata ! O colega si-a gasit un alt loc de munca mai bine platit la o alta institutie publica. Aceasta nu si-a luat restul de zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pe concediul de odihna neefectuat dragos_te28 dragos_te28 cum iti poti recupera banii pe concediul de odihna de anul trecut? (vezi toată discuția)
Calcularea zilelor de concediu andreeastef andreeastef BUNA ZIUA, MA PUTETI AJUTA,VA ROG IN URMATOAREA PROBLEMA? CONTRACTUL DE MUNCA AINCEPUT LA DARA DE 01.03.2016 SI A INCETAT LA DATA DE 14.12.2016. LA CATE ... (vezi toată discuția)