avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... situatie mai complicata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

situatie mai complicata

Buna ziua. Am o situatie mai complicata cu cateva banci si am nevoie de o parere. In anul 2008 am luat un credit de la o banca in valoare de 12000 lei la care am platit ratele pana in 2009. Din 2009 nu am mai reusit sa mai platesc ratele cam 6 luni dupa care am incercat sa mai achit din restanta depunand in contul creditului o suma usor mai mare decat rata lunara (rata este de 250 de lei eu depuneam 300 lei) . Dupa ce am platit asa cam 5 luni nu am mai reusit sa mai platesc nimic. Intre timp am primit telefoane de la o firma de recuperari si de la banca care ma presau sa platesc o suma f mare in interval scurt de timp. Le-am spus ca imi este imposibil sa platesc o suma atat de mare intr-un timp atat de scurt iar ei m-au amenintat cu executarea silita.Deocamdata de mai bine de un an de zile nu am mai primit nimic de la ei nici telefoane nici scrisori absolut nimic. Mai am si alte rate la alte banci mai exact la inca 3 banci pe care am reusit sa le platesc la timp. La una din aceste banci am avut tot o restanta pe care am platit-o integral in 3 luni (era vb si de o suma destul de mica aprox 1700 de lei pe care i-am platit in rate pe 3 luni in urma unui contract incheiat cu firma de recuperari).Acum as vrea sa incep sa achit si acest credit mare la care am o restanta din cate vad in biroul de credite de 8100 de lei. As vrea sa achit o rata lunara in valoare de sa zicem 400-500 de lei pe luna. Nu stiu cum sa procedez mai departe. Ma gandesc pur si simplu sa transfer in contul creditului lunar banii astia fara sa mai vb cu cei de la firma de recuperari. Sunt sigura ca ma vor suna dar nu pot da o suma de bani mare intr-un timp scurt. As vrea foarte mult sa imi achit acest credit dar singura metoda care imi vine in minte este o eventuala reesalonare adica sa imi recalculeze intreaga suma datorata si sa imi stabileasca o rata lunara pe care sa o achit cu sfintenie. Precizez ca daca mi-ar pune o proprire pe salariu ar insemna ca mi-ar lua cam 590 de lei pe luna. Suma e mare si m-as afla in imposibilitatea de a plati celelalte credite. Intrebarea mea este: sa incep sa platesc direct in contul creditului o suma de bani lunar in speranta ca odata cu trecerea timpului restanta va scadea si voi achita tot creditul sau intai sa vb cu cei de la firma de recuperari si sa incerc sa ii conving sa incheiem un contract de plata cu rate lunare (nu stiu daca acestia ar fi de acord)? Am senzatia , dupa atata timp in care ei nu au mai dat nici un semn de viata ca trezesc bestia la viata.Nu vreau sub nici o forma sa ma trezesc pe cap cu o oprire pe salariu. Nu vreau decat sa imi platesc creditul si nu pot face asta decat esalonat. Cum as putea pune problema in asa fel incat sa pot incheia un contract de reesalonare cu firma de recuperari?
Cel mai recent răspuns: sammona21 , utilizator 13:46, 31 Martie 2011
dupa parerea mea, firma de recuperare nu va fi de acord cu o esalonare care sa va permita sa va achitati si celelalte credite.
parerea mea este sa faceti un angajament de plata in care sa propuneti cat puteti achita pe luna si cu acesta sa va duceti direct la banca.
Deci sa tratez direct cu banca? Va multumesc mult pentru raspunsul prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Negociere cu firma de recuperare - merita ??? ko_ny ko_ny Pe scurt , situatia sta cam asa: credit de nevoi personale contractat in 2008, platit 2 ani la zi, in 2010 am intrat in imposibilitate de plata.Orice negocire ... (vezi toată discuția)
Problema cu o societate recuperari creante dianapatrascu1 dianapatrascu1 Buna ziua, Am o ''micuta'' problema si daca cineva de aici ar putea sa ma ajute cu un raspuns, m-ati ajuta enorm si va multumesc anticipat.Acum 2 ani am facu ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezolva cu recuperatori de credit vslsc_costel vslsc_costel Salutare ! Am luat un credit de la banca in urma cu vre-o 6 ani si in urma cu 3 ani mi-am pierdut locul de munca , iar timp de vreo 6 luni nu am lucrat ... (vezi toată discuția)